Δεσμεύομαι ότι οι δύο υπουργικές αποφάσεις που καθυστερούν για το Ελληνικό θα υπογραφούν την πρώτη εβδομάδα που θα γίνουμε κυβέρνηση της χώρας, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε παραγωγικούς φορείς της Πάτρας, σε ανοικτή συγκέντρωση στον χώρο της «Αχαΐα Κλάους». Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι το «κλειδί» της πολιτικής της ΝΔ είναι η ισχυρή ανάπτυξη, που σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ το «κράτος παύει να είναι αντίπαλος της ανάπτυξης». «Δεν είναι δυνατόν να ανακαλύπτουμε δασικές εκτάσεις εντός του Ελληνικού ούτε να κηρύσσεται αρχαιολογικός χώρος όλος ο Πειραιάς», συμπλήρωσε και επισήμανε ότι το Ελληνικό μπορεί να δημιουργήσει μέχρι 60.000 θέσεις εργασίας.
«Το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας προβλέπει λιγότερους φόρους και κίνητρα για πολλές επενδύσεις που φέρνουν καινούργιες δουλειές. Δηλαδή περισσότερους και καλύτερους μισθούς που τονώνουν την κατανάλωση και νέες εισφορές που ενισχύουν τα ασφαλιστικά ταμεία», τόνισε και υπογράμμισε «ο πρώτος μισθός στην Cosco είναι χίλια ευρώ», για να δείξει πως οι επενδύσεις μπορούν να φέρουν αύξηση των αποδοχών στους εργαζομένους.

Συμβόλαιο εργαζομένων και επιχειρήσεων εισηγείται η ΝΔ, ανέφερε, υπογραμμίζοντας πως «έχουμε την απαίτηση η εργατική νομοθεσία να τηρείται και θα ελέγχεται με την καθιέρωση λευκού μητρώου για τους εργοδότες. Οι επιχειρήσεις θα ενθαρρύνονται να δίνουν παροχές πρόσθετες στους εργαζόμενους. Δεν θέλουμε πολίτες εξαρτημένους από επιδόματα. Θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία στους ανθρώπους να πάρουν τον έλεγχο της δικιάς τους ζωής και των οικογενειών τους

Σημείωσε ακόμα ότι χωρίς περισσότερους εργαζόμενους και έκρηξη απασχόλησης το ασφαλιστικό δεν μπορεί να είναι βιώσιμο.

Πίσω από αυτήν την τόσο σημαντική λέξη -την ανάπτυξη- κρύβεται και η απάντηση στο ερώτημα ποιος είναι με τους πολλούς και ποιος με τις ελίτ. Γιατί τι φέρνουν πρακτικά οι επενδύσεις; Φέρνουν πρώτα από όλα καινούργιες και καλά αμειβόμενες δουλειές. Για όλους, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Δεν αφορά μόνο τους μεγάλους επιχειρηματίες αλλά και τον κάθε μικρομεσαίο επιχειρηματία που θέλει να επενδύσει χρήματα αλλά δεν ξέρει αν μπορεί να το κάνει γιατί δεν θέλει συνέταιρο στην δουλειά του», πρόσθεσε για να τονίσει ότι μιλάει για ουσιαστική απελευθέρωση της επιχειρηματικότητας από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας.

«Μια επένδυση δεν αφορά μόνο τον επιχειρηματία τους εργαζόμενους εκεί, δημιουργεί πρόοδο και ανάπτυξη για όλη την περιοχή, την ευρύτερη αγορά», είπε και επανέλαβε την πρόθεσή του για στοχευμένες προσλήψεις εκεί που τις χρειαζόμαστε, συμπληρώνοντας και «για τους αστυνομικούς στις γειτονιές και τους δρόμους μας για να αισθανόμαστε ασφαλείς».

Αναφερόμενος στα οικονομικά μέτρα του προγράμματος της ΝΔ δήλωσε ότι θα διατηρήσει το αφορολόγητο εκεί που βρίσκεται σήμερα, θα ενισχύσει κάθε Ελληνόπουλο που θα γεννιέται, ενώ ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί κατά 30% για όλους τους Έλληνες.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι «ο δρόμος την επόμενη μέρα δεν θάναι ένας δρόμος εύκολος. Γιατί είναι στρωμένος με νάρκες που αφήνει πίσω της η απερχόμενη κυβέρνηση. Θα χρειαστεί σκληρή δουλειά από όλους μας» και συνέχισε λέγοντας ότι «αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα την επόμενη μέρα είναι μια σταθερή κυβέρνηση....Χρειάζομαι και σας ζητώ ισχυρή εντολή την 7η Ιουλίου. Δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε για χαμένες ψήφους ούτε για πειράματα».

«Δεν δίστασα να παραδεχθώ λάθη και αστοχίες του παρελθόντος. Τώρα όμως η ΝΔ είναι έτοιμη να κυβέρνηση αυτό τον τόπο. Η ΝΔ είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ ενωμένη και ανανεωμένη», τόνισε.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε ότι θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου της ΝΔ στην Αχαΐα, στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.