mitsotakis_4
Πολιτική

Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας αναγκάστηκε να ζητήσει εκλογές

Το μήνυμα του προέδρου της ΝΔ κατά την διάρκεια της περιοδείας του στα Δωδεκάνησα

Περιοδεία έκανε το σαββατοκύριακο στα Δωδεκάνησα ο πρόεδρος της Νέα Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου επισκέφθηκε τα νησιά της Ρόδου, της Κω, της Καλύμνου καθώς και το ακριτικό Καστελόριζο, ένα νησί βαρύνουσας πολιτικής και εθνικής σημασίας. Κατά την διάρκεια της διήμερης περιοδείας του ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τοπικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες αλλά και με ανθρώπους των νησιών με τους οποίους συνομίλησε και τόνισε ότι για την Νέα Δημοκρατία είναι μείζονος σημασίας η αξιοποίηση των αναπτυξιακών προοπτικών των νησιών μας.

Ενδεικτικό ήταν το μήνυμα που έστειλε από την Ρόδο όπου έστειλε μήνυμα ενότητας όλων των Ελλήνων λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Είμαστε πολύ λίγοι για να είμαστε διχασμένοι» και ότι «Μόνο ενωμένοι μπορούμε να διεκδικήσουμε την καλύτερη Ελλάδα που μας αξίζει».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όμως έστειλε και ένα σαφές μήνυμα από την Κω τονίζοντας ότι θα άρει τα εμπόδια που δεν επιτρέπουν σε μικρούς και μεγάλους επιχειρηματίες να αναπτυχθούν και να δημιουργήσουν πολλές και καλές νέες θέσεις εργασίας.

Ενώ τόνισε ότι οι εκλογές που θα προκηρύξει αύριο ο κ. Τσίπρας είναι προϊόν της πίεσης που άσκησαν οι πολίτες. «Ο κ. Τσίπρας θα πάει αύριο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ζητήσει τη διάλυση της Βουλής, την οποία δεν σχεδίαζε, αλλά του την επιβάλλατε με το αποτέλεσμα των εκλογών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μιλώντας σε τουριστικούς φορείς της Κω που ήταν ο τελευταίος προορισμός της διήμερης περιοδείας του στα Δωδεκάνησα, ζήτησε από τους πολίτες να του δώσουν μία ευκαιρία να κάνει πράξη αυτά για τα οποία δεσμεύθηκε. «Η ελληνική κοινωνία απεδείχθη πολύ πιο ώριμη απ’ ότι κάποιοι περίμεναν. Μετά από τα ψέματα, τους φόρους, την εξαπάτηση την οποία βιώσαμε, δεν θα ήθελα να ξαναβιώσετε την εμπειρία ενός πρωθυπουργού ο οποίος θα έρθει στην εξουσία λέγοντάς σας πράγματα τα οποία δεν μπορούν να γίνουν. Γι’ αυτό και δεσμεύομαι ότι αυτά τα οποία σας λέμε θα γίνουν πράξη την επόμενη μέρα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι η Νέα Δημοκρατία θα κάνει ότι περνά από το χέρι της προκειμένου να ενισχύσει την ανάπτυξη από την οποία θα ωφελούνται όλοι. «Πρέπει να μεγαλώσουμε την πίτα. Πρέπει από αυτό το μέρισμα ευημερίας να ωφεληθούν όλοι οι Έλληνες. Θα το πετύχουμε μειώνοντας τους φόρους για κάθε Ελληνίδα, για κάθε Έλληνα, για κάθε επιχειρηματία είτε είναι μικρός είτε είναι μεγάλος. Θα το πετύχουμε σαρώνοντας τα εμπόδια που ταλαιπωρούν σήμερα τον κάθε επιχειρηματία -είτε είναι μεγάλος είτε είναι μικρός- ο οποίος θέλει να επιχειρήσει στον τόπο του, για να μπορέσουν οι επιχειρηματίες και πάλι να δημιουργήσουν πολλές καλές νέες θέσεις εργασίας. Να φέρουμε πίσω τα παιδιά τα οποία έφυγαν στο εξωτερικό, τα παιδιά που θέλουν να δημιουργήσουν στην Ελλάδα, να μπορέσουν να γυρίσουν στον τόπο τους να επιχειρήσουν να φτιάξουν εδώ τις ζωές τους».

Δεν παρέλειψε, όμως, να επισημάνει ότι η μείωση των φόρων και των εμποδίων για τις επιχειρήσεις είναι άρρηκτα συνδεδεμένη και με την ενίσχυση της θέσης των εργαζομένων: «Θα στηρίξουμε τους εργαζόμενους στον τουρισμό. Διότι δεν υπάρχει καλή επιχείρηση η οποία δεν φροντίζει τους εργαζόμενούς της. Καλή επιχείρηση είναι η επιχείρηση που πληρώνει καλούς μισθούς και έχει τους εργαζόμενους ικανοποιημένους».

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στο προσφυγικό-μεταναστευτικό. «Έχω μιλήσει επανειλημμένως για την ανάγκη να επιταχύνουμε τις διαδικασίες χορήγησης ασύλου. Δεν γίνεται να έρχονται από απέναντι στην Κω, στα υπόλοιπα νησιά του ανατολικού Αιγαίου να κάνουν μια αίτηση ασύλου και αυτή να μην οριστικοποιείται ποτέ. Θα απλοποιήσουμε τη διαδικασία. Όποιος δικαιούται άσυλο θα προστατεύεται, όποιος δεν δικαιούται θα επιστρέφει στην Τουρκία».

Τόσο στην Κω όσο και στην Κάλυμνο που βρέθηκε νωρίτερα χθες Κυριακή, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατέστησε σαφές ότι τα μορφώματα της άκρας δεξιάς δεν μπορούν να δώσουν λύση στα προβλήματα των πολιτών. «Η Νέα Δημοκρατία είναι σήμερα η πατριωτική δύναμη, η οποία θα εγγυηθεί, όχι μόνο την εθνική ακεραιότητα, αλλά την προκοπή όλων των Ελλήνων». Και πρόσθεσε πως θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του ώστε να πείσει τους αναποφάσιστους συμπολίτες μας ότι μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί σήμερα «να οδηγήσει τον τόπο με ασφάλεια στην ανάπτυξη».

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε διεξοδικά για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Καλύμνου που πρέπει να αξιοποιηθούν, όπως είναι η αλιεία, η ναυτική της παράδοση με την ενίσχυση της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού αλλά και εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως είναι για παράδειγμα ο αναρριχητικός τουρισμός.

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επισκέφθηκε ακόμη το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για άτομα με Αναπηρία που λειτουργεί στην Κάλυμνο και είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει το πολύ σημαντικό έργο που γίνεται σε εγκαταστάσεις υψηλών προδιαγραφών. Ακόμη, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκε στα αναρριχητικά πεδία στο Μασούρι Καλύμνου, τα οποία αποτελούν πόλο έλξης για τους λάτρεις του εναλλακτικού τουρισμού και κάθε χρόνο προσελκύουν όλο και περισσότερους επισκέπτες που θέλουν να κάνουν αναρρίχηση.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στη βόλτα που έκανε στην πόλη της Καλύμνου είχε την ευκαιρία να ακούσει από τους κατοίκους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους, αλλά και τις προσδοκίες που έχουν από την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.