Με τον αέρα του νικητή συνεχίζει την περιοδεία του στα νησιά της Δωδεκανήσου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του το Σάββατο στο νησί της Ρόδου ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα ενότητας μήνυμα ότι «η Νέα Δημοκρατία είναι το μεγάλο λαϊκό κόμμα που δεν χωρίζει τους πολίτες» και ότι «Είμαστε πολύ λίγοι για να είμαστε διχασμένοι». Λίγο πριν αναχωρήσει από τη Ρόδο για το ακριτικό Καστελόριζο, ένα νησί βαρύνουσας εθνικής και πολιτικής σημασίας, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε χαρακτηριστικά ότι «αυτοί που επενδύουν στον φόβο θα δουν το αποτέλεσμα στις κάλπες».

Ένα μήνυμα με αποδέκτη τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα ο οποίος έχει στηρίξει όλη του την επιχειρηματολογία, προκειμένου να ανατρέψει την συντριπτική ήττα που υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, πάνω στον φόβο και στην κινδυνολογία. Ενώ ταυτόχρονα η κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε ένα ατελείωτο ρουσφετολογικό παιχνίδι προκείμενου να αυξήσει τον κομματικό της στρατό, με την τελευταία δημοσκόπηση της Metron Analysis να δείχνει ένα ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ με 10,2 μονάδες και αυτοδυναμία σε όλα τα σενάρια.

Ο κ. Μητσοτάκης στην Ρόδο προτίμησε να εστιάσει στα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πολίτες και να μην ασχοληθεί με τα διχαστικά διλήμματα που θέτει η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ. Συναντήθηκε με παραγωγικούς φορείς του νησιού σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως η προσπάθεια από τους πολιτικούς μας αντιπάλους να παραστήσουν την Ν.Δ. ως ένα «σκιάχτρο» το μόνο που κάνει είναι να επιδεικνύει μια απελπισία.

Στο πλαίσιο της ίδιας τοποθέτησης είπε επίσης ότι «η ΝΔ είναι το κόμμα που πιστεύει στην ανάπτυξη στην ιδιωτική οικονομία και στην δημιουργία πλούτου για την έξοδο από την κρίση» και έκανε σαφές ότι η αυριανή κυβέρνηση της ΝΔ θα επαναδιαπραγματευθεί με τους εταίρους μια σειρά από ρυθμίσεις στις οποίες συμφώνησε και υλοποίησε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα οι οποίες έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην πραγματική οικονομία.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης αφού άκουσε τις τοποθετήσεις 35 εκπροσώπων φορέων και παραγωγικών τάξεων της Ρόδου για τα γενικότερα και ειδικότερα ζητήματα που απασχολούν τα νησιά, έκανε γνωστό ότι η ΝΔ ως αυριανή κυβέρνηση θα επαναδιαπραγματευθεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου στο πλαίσιο μιας γενικότερης πολιτικής, που θα αφορούν μέτρα για τα νησιά.

«Η Νέα Δημοκρατία θα διατηρήσει τον υπερμειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 6%, χαρακτηρίζοντας «προπαγάνδα από fake news» όσα διαδίδονται περί δήθεν πρόθεσης κατάργησής του. Επίσης έδωσε έμφαση στα χαρακτηριστικά της επιχειρηματικότητας που θέλει να προωθήσει η Νέα Δημοκρατία, σημειώνοντας ότι «για εμάς καλή επιχείρηση είναι αυτή που έχει ικανοποιημένους υπαλλήλους» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Επανέλαβε επίσης την πρόθεση του να στηρίξει την ανάπτυξη του τουρισμού με μέτρα όπως η μείωση της φορολογίας και τα κίνητρα για την ενεργειακή αναβάθμιση των ξενοδοχειακών μονάδων ενώ αναφέρθηκε επίσης στα έργα υποδομής που απαιτούνται.

Ειδικά για την επένδυση στο γκολφ Αφάντου, ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι θα ασκήσει πίεση στην διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ για να προχωρήσει άμεσα, ενώ απαντώντας σε σχετικές τοποθετήσεις είπε σε ότι αφορά στα αεροδρόμια που έχουν παραχωρηθεί σε ιδιωτική εταιρεία, πως η εταιρεία θα πρέπει να είναι συνεπής στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης μετέβη στο Κέντρο φροντίδας Ατόμων με νοητική στέρηση «Ελπίδα» όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα που υπάρχουν αλλά και για την λειτουργία.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στη Ρόδο με μια βόλτα στα μαγαζιά και στα καφέ της παλιάς πόλης. Στους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί μίλησε για το κυβερνητικό σχέδιο που θα εφαρμόσει η Νέα Δημοκρατία εφόσον την εμπιστευθούν με την ψήφο τους: «λιγότεροι φόροι, περισσότερες δουλειές, περισσότερη ασφάλεια, καλύτερο κράτος είναι οι κεντρικές δεσμεύσεις μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν παρέλειψε μάλιστα να κάνει ειδική αναφορά στους νέους, που τίμησαν τη Νέα Δημοκρατία με την ψήφο τους στις πρόσφατες εκλογές: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη νεολαία μας. Γιατί αυτή η κάλπη διέψευσε πολλούς, οι οποίοι ισχυρίζονταν ότι η νεολαία δεν στηρίζει τη Νέα Δημοκρατία. Είναι πολύ σημαντική η ψήφος εμπιστοσύνης από τη νεολαία, γιατί για τη νέα γενιά δουλεύουμε, γι’ αυτά τα παιδιά, για να έχουν ένα καλύτερο μέλλον, να έχουν δουλειές, για να γυρίσουν οι νέοι από το εξωτερικό πίσω στην πατρίδα μας».