Σε μια προσπάθεια να μεταφέρει τις ευθύνες αλλού, η (απερχόμενη) υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα δήλωσε σε συνέντευξη στην ΕΡΤ ότι αποδράσεις δεν είναι θέμα του υπουργείου Προστασία του Πολίτη. Ενώ στην συνέχεια το πήγε ακόμα ένα βήμα παραπέρα, δηλώνοντας ότι «συμβαίνουν αυτά…» σαν να μην ανησυχεί ιδιαίτερα εκείνη για το κύμα αποδράσεων που γίνεται το τελευταίο διάστημα από τις φυλακές.

«Οι αποδράσεις δεν είναι θέμα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, είναι διαχρονικό θέμα, συμβαίνουν αυτά» δήλωσε στην ΕΡΤ

Στη συνέχεια, η Κατερίνα Παπακώστα έστρεψε τη συζήτηση στο κατά πόσο το σωφρονιστικό σύστημα κοινωνικοποιεί όσους μπαίνουν στη φυλακή.

Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε στο ρόλο της ασφάλειας, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα αίτια που δημιουργούν την εγκληματικότητα.

Μετά τη γνωστή δήλωση για τα Εξάρχεια – Μονμάρτη, η Κατερίνα Παπακώστα επανήλθε για να εξηγήσει ότι το ζήτημα με τη δράση των αντιεξουσιαστών δεν λύνεται με τις προσαγωγές.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση με τα ΑΕΙ, σχολίασε ότι «πρέπει ο πρύτανης να μας πει περάστε παρακαλώ και να λύσουμε το πρόβλημα εντός του Πολυτεχνείου».

«Αν πουν στην Αστυνομία ελάτε, σε πέντε λεπτά το θέμα θα πάψει να υπάρχει» τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Αν δεν το κάνουν μόνοι τους θα υποχρεωθεί η Πολιτεία να φέρει άλλο νομικό πλαίσιο, προειδοποίησε. Παραδέχθηκε, βέβαια, πως αυτό θα είναι πλήγμα στην ακαδημαϊκή κοινότητα…