Ο Δημήτρης Σεβαστάκης αποδέχτηκε πρόσκληση και εμφανίστηκε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ «Σήμερα», μαζί με τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη και τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Γιάννη Μανιάτη.

Πριν από μερικές μέρες είχε εμφανιστεί στον ΣΚΑΙ κι ένας άλλος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Σάκης Παπαδόπουλος, σπάζοντας κι εκείνος το εμπάργκο του κυβερνώντος κόμματος.

Ωστόσο, η παρουσία Σεβαστάκη στον ΣΚΑΙ έρχεται μόνο λίγα 24ωρα μετά τη δήλωση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη, πως το εμπάργκο του κόμματος στο κανάλι του Φαλήρου δεν πρόκειται να αρθεί ούτε και ενόψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.

«Έχουμε συγκεκριμένα μέσα που δεν υπηρετούν την ενημέρωση αλλά είναι εντεταλμένα μέσα, υπηρετούν ένα αντικυβερνητικό σχέδιο, υπάρχει πακτωλός χρημάτων από διάφορους πρόθυμους οικονομικούς κύκλους που προστρέχουν για αρωγή στη ΝΔ. Ποτέ άλλοτε δεν υπήρξε τέτοιος ανορθόδοξος πόλεμος και ήταν και μια από τις αιτίες της ήττας.

Όταν μάλιστα τέθηκε το ερώτημα γιατί η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ για την περιφέρεια Αττικής, Ρένα Δούρου, είχε πάρει και στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ προεκλογικά, ο κ. Σκουρλέτης απάντησε «η κυρία Δούρου πήγε γιατί αφορούσε την θεσμική λειτουργία των debates. Οπουδήποτε μας κάλεσαν σε debate με συγκεκριμένους κανόνες και όρους, οι υποψήφιοι δήμαρχοι και Περιφερειάρχες πήγαν, όμως οι βουλευτές μας δεν θα πάνε από τη στιγμή που το συγκεκριμένο κανάλι κρατά την ίδια στάση».