Σε αυστηρό ύφος ο πρωθυπουργός συνομίλησε με τον πρόεδρο της Βουλής και του ζήτησε να παγώσουν όλες οι μετατάξεις καθώς και οι προσλήψεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας, βρίσκεται σε ιδιαίτερα δεινή θέση μετά από τα όσα έλαβαν χώρα στο κοινοβούλιο τις τελευταίες ώρες, καθώς εκθέτουν τόσο τη λειτουργία της Βουλής όσο και το κυβερνών κόμμα.

Πράγματι, όπως εξήγησε ο Νίκος Βούτσης σε νέα του επικοινωνία σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, από τις 64 συνολικά μετατάξεις που είχαν αποφασιστεί να γίνουν μέσα στο πλαίσιο της κινητικότητας στο δημόσιο, έχουν πραγματοποιηθεί οι 33 (έχουν λάβει ΦΕΚ και ουσιαστικά έχουν γίνει). Οι υπόλοιπες, όπως είπε ο κ. Βούτσης παγώνουν, προκειμένου να σταματήσει η λογική του «Συριζαϊκού τσουνάμι».

«Επειδή έχει δημιουργηθεί το κλίμα αυτό, μετά από συνεννοήηση με τον πρωθυπουργό, παγώνουμε και αναστέλλουμε την περαιτέρω διαδικασία, τις υπόλοιπες μισές μετατάξεις», είπε ο κ. Βούτσης και πρόσθεσε: «Αυτό δείχνει την πρέπουσα ευαισθησία αλλά και ότι δεν υπάρχει επιλεκτική αντιμετώπιση για ανθρώπους που δουλεύουν εδώ κα δεν είναι κομματικοί Συριζαίοι. Σε αυτό το δεύτερο ήμισυ, εξ όσων γνωρίζω, είναι και η κόρη της κ. Χριστοδουλοπούλου».

Αναφερόμενος στην περίπτωση της πρώην συζύγου του που εμφανίζεται στα πρόσωπα που μετατάχθηκαν, ο πρόεδρος είπε πως βρίσκεται στη Βουλή ήδη από το 2007, πριν ακόμα ο ίδιος εκλεγεί βουλευτής. «Δεν ντρέπονται λίγο;», αναρωτήθηκε.


Υπενθυμίζεται πως απο το πρωί της Πέμπτης όπου έχουν γίνει γνωστές στη δημοσιότητα περιπτώσεις συγγενών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν τακτοποιηθεί στη Βουλή, έχει ξεσπάσει σάλος που εντάθηκε περισσότερο όταν όπως παραδέχθηκε και η αντιπρόεδρος της Βουλής, Τασία Χριστοδουλοπούλου,  χρησιμοποιήθηκαν γνωριμίες, διασυνδέσεις κλπ, προκειμένου να υπάρχει ευνοϊκή μεταχείρηση υπέρ συγγενών στελεχών του κυβερνώντος κόμματος.

Τέλος, σημειώνεται πως παρόλο που ο Αλέξης Τσίπρας έσπευσε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, εντούτοις όσοι έχουν ήδη λάβει ΦΕΚ, δε τους αφορά το «πάγωμα» πράγμα που σημαίνει πως όσα ρουσφέτια έγιναν, έγιναν και για άλλη μια φορά ο πρωθυπουργός προσπαθεί επικοινωνιακά να καλύψει τα ρουσφέτια που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί.