Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Ευρωβουλή εξελέγη ο επικεφαλής της ευρωομάδας της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Kατά την πρώτη συνεδρίαση του ΕΛΚ μετά τις ευρωεκλογές, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ διεκδίκησε για λογαριασμό της ΝΔ μία από τις αντιπροεδρίες της ΚΟ της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς με το επιχείρημα ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ήταν το κόμμα μέλος του ΕΛΚ που κατέγραψε την καλύτερη επίδοση στις ευρωεκλογές και έδωσε μάχη απέναντι στο λαϊκισμό. 

H δήλωση της ΝΔ
Την εκλογή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ως αντιπροέδρου του ΕΛΚ χαιρετίζει, με ανακοίνωσή της, και η Νέα Δημοκρατία. Η κεντροδεξιά παράταξη επισημαίνει χαρακτηριστικά:

«Ο κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης εξελέγη σήμερα στο Προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, λαμβάνοντας τη θέση του Αντιπροέδρου. Με την εκλογή του αυτή το ΕΛΚ όχι μόνον αναγνωρίζει τη μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές, αλλά στέλνει και ένα μήνυμα εμπιστοσύνης στην παράταξη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενόψει των εθνικών εκλογών».