Με ενωτική διάθεση και με σκοπό να καθησυχαστούν οι αγωνίες στελεχών μετά τους κλυδωνισμούς από την αποχώρηση Βενιζέλου  εμφανίστηκε η Φώφη Γεννηματά, στην ομιλία που έκανε στην κοινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής. Η κυρία Γεννηματά διευκρίνισε ότι η επιλογή της για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας πάρθηκε με πολιτικά και όχι με προσωπικά κριτήρια, ενώ τόνισε ότι η ρήξη δεν ήταν και δεν είναι δική της επιλογή.

 «Έχω όμως την ευθύνη δύσκολων και αναγκαίων αποφάσεων» υπογράμμισε κλείνοντας την τοποθέτησή της σχετικά με το ζήτημα του Ευάγγελου Βενιζέλου.

 Αναφερόμενη στα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και αυτοδιοικητικών εκλογών είπε πως «μετά από άλλη μία  άνιση μάχη, ακραίας πόλωσης Εθνικών εκλογών που ο Τσίπρας έπαιξε τα ρέστα του, είμαστε ενισχυμένοι, τρίτο κόμμα και με νέα πολιτικά δεδομένα που επιτρέπουν άλμα. Είχαμε σημαντική καταγραφή στην αυτοδιοίκηση, εμείς μόνο αντέξαμε το γαλάζιο κύμα και είμαστε η 2η δύναμη στο χώρο» είπε.