Για την εκλογική αναμέτρηση στον Δήμο Θεσσαλονίκης όπου ανέδειξε νικητή τον Κωνσταντίνο Ζέρβα στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, εξέδωσε ανακοίνωση η Νέα Δημοκρατία

Το γαλάζιο κόμμα, στην ανακοίνωσή του, τονίζει πως ο κ. Ζέρβας είναι ένα πρόσωπο που «προέρχεται από τον χώρο της Κεντροδεξιάς, καθώς στις εκλογές του 2015 ήταν υποψήφιος βουλευτής με τη Ν.Δ.» και συμπληρώνει ότι «στις εσωκομματικές εκλογές είχε υποστηρίξει την υποψηφιότητα του κ. Μητσοτάκη».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του voria.gr, όπως έχει γίνει γνωστό από χθες, ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε τηλεφωνικώς με τον νέο δήμαρχο Θεσσαλονίκης για να «τον συγχαρεί, ενώ του είπε ότι προσβλέπει σε μια άριστη συνεργασία».

Η Νέα Δημοκρατία σχετικά με το αποτέλεσμα του β’ γύρου των Αυτοδιοικητικών και Περιφερειακών εκλογών υποστηρίζει μέσω του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη ότι «Η Ελλάδα εξέλεξε τους νέους δημάρχους και περιφερειάρχες της. Τους συγχαίρω όλους και διαβεβαιώνω όλους τους Έλληνες ότι, εφόσον με εμπιστευθούν στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, η επόμενη κυβέρνηση, αλλά και εγώ προσωπικά θα είμαστε δίπλα τους. Για μας δεν υπάρχουν κομματικές ταυτότητες στη συνεργασία μας με τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης. Μοναδικό κριτήριο, μοναδικός στόχος είναι η ζωή σε κάθε περιφέρεια, σε κάθε δήμο να γίνει καλύτερη για όλους.

Χθες έγινε το δεύτερο βήμα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής που επιθυμούν οι πολίτες. Το μήνυμα τους είναι ηχηρό, και καθολικό, καθώς ποτέ στο παρελθόν μια Παράταξη δεν είχε κερδίσει τις 12 από τις 13 Περιφέρειες της χώρας. Και μάλιστα τις 11 εξ αυτών με τους υποψηφίους που είχαν την επίσημη υποστήριξη της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να εκλέξει κανέναν δικό του υποψήφιο στους τρεις μεγάλους Δήμους. Στη Θεσσαλονίκη η υποψήφιά του ήρθε τέταρτη και στον Πειραιά ο υποψήφιός του τρίτος. Μόνο στην Αθήνα ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ μπήκε στον δεύτερο γύρο και έχασε με μεγάλη διαφορά από τον κ. Μπακογιάννη».