Ένα ακόμη προεκλογικό πυροτέχνημα ρίχνει η κυβέρνηση καταθέτοντας χθες στη Βουλή το νομοσχέδιο για τους δασικούς χάρτες, το οποίο προβλέπει την αναστολή για 25 ημέρες από την ημέρα ψήφισης του νόμου των κατεδαφίσεων αυθαιρέτων καθώς και των ποινικών διώξεων για την ανέγερση των εν λόγω κτιρίων και κατασκευών.

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος φέρει τον τίτλο: "Ανάρτηση δασικών χαρτών περιοχών εντός των ιωδών περιγραμμάτων, διαδικασία ελέγχου, περιβαλλοντική διαχείριση αυτών και άλλες διατάξεις".

Το χρονοδιάγραμμα συζήτησης και ψήφισης του ν/σ στην αρμόδια επιτροπή και στην Ολομέλεια της Βουλής, θα "κλειδώσει" στη Διάσκεψη των Προέδρων της Δευτέρας, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται το αν θα κατατεθούν και άλλα νομοσχέδια λίγο πριν τη διάλυση της Βουλής στις 10 Ιουνίου.

Το εν λόγω νομοσχέδιο εισάγει ρυθμίσεις σχετικά με την ανάρτηση δασικών χαρτών των περιοχών εντός των ιωδών περιγραμμάτων, που είχαν εξαιρεθεί της ανάρτησης βάσει του νόμου του 2010, ενώ θεσπίζει και διαδικασίες ελέγχου αυτών.

Στα ενδιαφέροντα καταγράφεται η αναστολή για 25 ημέρες από την ημέρα ψήφισης του νόμου , στην κατεδάφιση κτιρίων και συνοδών κατασκευών εντός των ιωδών περιγραμμάτων, που έχουν ανεγερθεί μέχρι τις 28 Ιουλίου 2011 σε δάση, δασικές εκτάσεις και στις χορτολιβαδικές και βραχώδεις εκτάσεις ορεινών περιοχών.

Αναστέλλονται, δε, και εκκρεμείς ποινικές διώξεις για την ανέγερση των εν λόγω κτιρίων και κατασκευών.