Η ανάγκη στενής και γόνιμης συμπόρευσης της περιφέρειας με όλους τους δήμους του λεκανοπεδίου για την ισότιμη αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής, συζητήθηκε κατά τις συναντήσεις του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, με τους δημάρχους Περιστερίου Α. Παχατουρίδη και Κορωπίου Δ. Κιούση, κατά την επίσκεψη του στα δημαρχεία.



Από την πλευρά του ο δήμαρχος Περιστερίου ο κ. Παχατουρίδης επισήμανε πως ο πρώτος και ο δεύτερος βαθμός αυτοδιοίκησης πρέπει να συνεργάζονται εποικοδομητικά προς το συμφέρον των τοπικών κοινωνιών.

Ο κ. Πατούλης αφού συνεχάρη τον δήμαρχο για την επανεκλογή του, τόνισε τη σημασία ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των πόλεων της Αττικής αλλά και την άμεση δρομολόγηση διαδικασιών που θα βελτιώσουν τη ζωή των πολιτών.



Τον καίριο ρόλο της περιφέρειας στην ανάπτυξη της Αττικής υπογράμμισε ο δήμαρχος Κορωπίου ο οποίος αφού εξήρε το αυτοδιοικητικό έργο του κ. Πατούλη ανέφερε ως ζητήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης: Τη διαχείριση των απορριμμάτων, την ανάγκη να γίνει νοσοκομείο στην Ανατολική Αττική αλλά και το αίτημα των δήμων της περιφερειακής ενότητας να ενταχθούν σε ΟΧΕ (Ολοκληρωμένες χωρικές επενδύσεις),.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης συνεχάρη τον κ. Κιούση για την άνετη επανεκλογή του στο Δήμο και τόνισε πως Περιφέρεια και Δήμοι θα ενώσουν δυνάμεις, προκειμένου συντεταγμένα, να διεκδικήσουν από κοινού μία ποιοτικότερη ζωή για τους πολίτες.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο διευθυντής πολιτικής προστασίας του δήμου Θ. Γρίβας, απένειμε στον κ. Πατούλη ειδική πλακέτα, για την γόνιμη και αποτελεσματική συνεργασία τους στον τομέα αυτό.