Κάλεσμα για μαζική προσέλευση στις κάλπες την Κυριακή -στον β' γύρο των δημοτικών εκλογών- απηύθυνε ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Εν Αθήναις» του Γιώργου Τράγκα. «Ποντάρουμε στη νεολαία να έρθει να ψηφίσει για το μέλλον της πόλης μας» συνέχισε.

Ερωτηθείς αν υπήρξαν δηλώσεις στήριξης από τους συνδυασμούς που δεν πέρασαν στον δεύτερο γύρο, ο κ. Μωράλης απάντησε ότι δεν έχει υπάρξει τέτοια κίνηση, εκφράζοντας παράλληλα την εκτίμηση ότι οι δημότες θα ψηφίσουν ελεύθερα.

Ο δήμαρχος Πειραιά δήλωσε ικανοποιημένος από το ποσοστό που έλαβε στον πρώτο γύρο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο «Πειραιάς Νικητής» αύξησε το ποσοστό του και αυτό παρά τη φυσιολογική φθορά όταν ασκείται διοίκηση.

«Πήραμε 12% παραπάνω από το 2014. Είχαμε 33% και πήραμε 45,5%. Νομίζω ότι όταν ασκείς διοίκηση, έχεις και μια φθορά εκ των πραγμάτων, αλλά νομίζω το ποσοστό αυτό, κοντά δηλαδή στο 50%, ένας στους δύο Πειραιώτες να αναγνωρίζουν το έργο, να αναγνωρίζουν την προσπάθεια, να υιοθετούν το μήνυμα μας, δεν μπορώ να μην είναι ικανοποιημένος. Βεβαίως έχουμε λίγο ακόμα, για να μην πανηγυρίζουμε. Έχουμε δεύτερο γύρο πρέπει όλοι να πάμε να ψηφίσουμε στις κάλπες γενικότερα ως συμμετοχή, αλλά πιστεύω και ο 'Πειραιάς Νικητής' να κάνει ένα καλό αποτέλεσμα.»

Δήλωσε βέβαιος ότι η επόμενη τετραετία θα είναι ακόμα καλύτερη για τους πολίτες, σημειώνοντας ότι η πόλη θα αλλάζει μέρα με τη μέρα.

«Είναι αλήθεια ότι είμαι απόλυτα αισιόδοξος και εγώ και η ομάδα μου ότι η επόμενη τετραετία για τον Πειραιά θα είναι μια ακόμα καλύτερη τετραετία με πιο ορατά αποτελέσματα για τους δημότες όλων όσων έχουμε προετοιμάσει, γιατί εχει γίνει πολλή συστηματική δουλειά αυτά τα τεσσεράμισι χρόνια, αλλά ενδεχομένως κάποια πράγματα δεν είναι ορατά. Ότι ο Πύργος βγαίνει σε εκμετάλλευση δεν είναι ορατό ακόμα, ότι το Μικρολίμανο ξεκίνησε τώρα δεν είναι ορατό στο δημότη, στην καθημερινότητά του, άρα αυτά πιστεύω θα γίνουν πιο ορατά τα επόμενα τεσσεράμισι χρόνια και πραγματικά η πόλη θα αλλάζει κάθε χρόνο προς το καλύτερο.»

Σημείωσε, και δεν έκρυψε ότι το έχει παράπονο, ότι περιμένει από τον συνυποψήφιό του, Νίκο Βλαχάκο, να επικοινωνήσουν δημόσια τα προγράμματά τους ώστε να αντιληφθεί ο κόσμος τι προτείνει ο κάθε υποψήφιος.

«Ένα παράπονο έχω μόνο από τον κ. Βλαχάκο ότι περιμένω δημόσια να επικοινωνήσουμε τα προγράμματά μας, να αντιπαρατεθούμε κόσμια όπως το κάναμε αυτό το μήνα. Πραγματικά ήταν πολύ κόσμια η αντιπαράθεση με τον Ν.Βλαχάκο και αυτό είναι πολύ σημαντικό και για την πόλη και είναι μια παρακαταθήκη και για τη συνέχεια για τη διοίκηση του δήμου.

Γιατί είμαστε 22 χρειαζόμαστε άλλους 3 συμβούλους για να έχουμε την πλειοψηφία, θεωρητικά αυτό μπορούμε να το βρούμε πιο εύκολα στην παράταξη του κ. Βλαχάκου και όχι σε άλλες παρατάξεις, οι οποίες επιχείρησαν να οξύνουν το κλίμα με χαρακτηρισμούς και προσβολές.»