4804546
Πολιτική

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση σε εκδήλωση της ΝΔ απέναντι από το Πάντειο

Από την ομάδα «Αναρχικοί/ες»

Την ευθύνη για την επίθεση στην εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στις 15 Μαΐου, ανέλαβε η ομάδα «Αναρχικοί/ες». Η εκδήλωση είχε γίνει στο κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής, απέναντι από το Πάντειο Πανεπιστήμιο με κεντρικό ομιλητή τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργίαδη και παρόντες ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και πολλά στελέχη του κόμματος.

Στις 15 Μαΐου, μια ομάδα αναρχικών είχε βγει από το Πάντειο πανεπιστήμιο, πέταξε κροτίδες και επιχείρησε να εισβάλει στο κτήριο, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Παρόλα αυτά προκλήθηκαν ζημιές στο κτίριο αλλά και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων ήταν και το όχημα του βουλευτή Νότη Μηταράκη.

Στην προκήρυξή τους, που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι «Αναρχικοί/ες», όπως υπογράφουν, αναφέρουν ότι η επίθεση έγινε «σε ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στον επαναστάτη Δημήτρη Κουφοντίνα».

Δείτε αναλυτικά το κείμενο της προκύρηξης:

«Το απόγευμα της Τετάρτης 15 Μαίου επιτεθήκαμε στην προεκλογική εκδήλωση-συγκέντρωση της ΝΔ στο κτήριο της Εθνικής Ασφακιστικής στην λεωφόρο Συγγρού. Αφού επιτεθήκαμε στην ομάδα ασφαλείας του κόμματος και του κτηρίου με δυναμίτες τρέποντας τους σε φυγή, καταφέραμε ζημιές σε αυτοκίνητα βουλευτών και μελών της Νέας Δημοκρατίας, σε ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στον επαναστάτη Δημήτρη Κουφοντίνα που βρίσκονταν σε απεργία πείνας διεκδικώντας την άδεια που δικαιούται. Η εκδικητικότητα του κράτους και της ευρύτερης εξουσίας που αντιπροσωπεύεται κυρίως από την αμερικανική πρεσβεία, ΝΔ και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ενδεικτική του πόσο φοβούνται τόσο τον Κουφοντίνα όσο και το κίνημα αλληλεγγύης και αντίστασης που ξεδιπλώνεται σε όλη την Ελλάδα.
Αν δεν δοθεί άμεσα η άδεια οι συνέπειες θα είναι τεράστιες
Αναρχικοί / ες»