Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, εξέφρασε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής στη Χαριλάου Τρικούπη, στις δηλώσεις της έπειτα από την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων του υπουργείου Εσωτερικών για τις ευρωεκλογές.

Το ΚΙΝΑΛ ενισχύεται, αποκτά νέα δυναμική, είναι εγγυητής προοδευτικών εξελίξεων στη χώρα. Ευχαριστώ τους αγωνιστές της Δημοκρατικής Παράταξης που έδωσαν την δύναμη στο Κίνημα Αλλαγής. Επιβάλλεται η άμεση προσφυγή στις κάλπες», σημείωσε η κ. Γεννηματά.

Η κα Γεννηματά ζήτησε την άμεση προσφυγή στις κάλπες, λέγοντας ότι «Ο λαός αποδοκίμασε τον κ. Τσίπρα και τις πολιτικές του».

«Ο Ελληνικός λαός μίλησε. Αποδοκίμασε τον κ. Τσίπρα και τις πολιτικές του. Ο κ. Τσίπρας ηττήθηκε και αποδείχτηκε χορηγός της δεξιάς», τόνισε η Φώφη Γεννηματά, ενώ αναφερόμενη στο Κίνημα Αλλαγής είπε ότι  ενισχύεται, αποκτά νέα δυναμική στο κέντρο της πολιτικής σκηνής», προσθέτοντας ταυτόχρονα ότι είναι ο εγγυητής για προοδευτικές εξελίξεις στη χώρα.

«Εξελίξεις», όπως σημείωσε στη συνέχεια «που θα βάλουν οριστικά στο περιθώριο τους φασίστες. 

«Ευχαριστώ τους αγωνιστές της Δημοκρατικής Παράταξης που έδωσαν σήμερα αυτή τη δύναμη στο Κίνημα Αλλαγής.Κάθε Έλληνας πολίτης νιώθει ότι καθαρή λύση για την χώρα, είναι η άμεση προσφυγή στις κάλπες», κατέληξε στη δήλωσή της η κα Γεννηματά.