Φαίνεται πως ο πολιτικός κύκλος του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα, κλείνει όπως ακριβώς ξεκίνησε, με τις ευρωεκλογές, σε αντίστροφη πορεία βέβαι. To exit poll, δείχνει μια διαφορά η οποία μπορεί να κυμανθεί από τις 3 μονάδες μέχρι και τις 11 μονάδες, υπέρ του κόμματος της ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ, πάντα σύμφωνα με το exit poll, θα κυμανθεί από το 25%-29%, ενώ αντίστοιχα το κόμμα της ΝΔ φαίνεται πως εξασφαλίζει το 30%, αφού εκτιμάται πως θα κυμανθεί από το 32%-36%.

Είναι η πρώτη ήττα που καταγράφει ο Αλέξης Τσίπρας μετά τις νικηφόρες για αυτόνς τον Μάιο του 2014, όταν και είχε λάβει το ποσοστό του 26%, αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις του exit poll. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας, εκτός από την διαφαινόμενη ήττα που παρουσιάζει το exit poll, είναι η σημαντική απώλεια ψηφοφόρων. Αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις των δημοσκοπικών εταιρειών ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει το 10-11% της εκλογικής του δύναμης σε σχέση με τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, όταν είχε λάβει 35, 46% και φαίνεται πως κλείνει ο πολιτικός κύκλος του ΣΥΡΙΖΑ και το Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ξεκίνησε το 2014 με τις ευρωεκλογές. Επίσης, για τον ΣΥΡΙΖΑ, ελλοχεύει ο κίνδυνος η ήττα του να μεγαλώσει στις επερχόμενες εθνικές εκλογές, διότι όπως έχει αποδειχθεί στην πολιτική ιστορία της Ελλάδος, η κάλπη των ευρωεκλογών είναι πιο «χαλαρή» σε σχέση με τις εθνικές και μπορεί η ήττα να είναι μεγαλύτερη.

Για αυτό αν επιβεβαιωθεί και παγιωθεί η διαφορά πάνω από τις 7 μονάδες, απόψε μπορεί να «κλείσει» και ο πολιτικός κύκλος του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα