Το 2019, θα πρέπει να αποτελέσει ορόσημο για τον εκσυχρονισμό του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας. Οι δημότες με τη ψήφο τους, στις δημοτικές εκλογές, πρέπει να δώσουν την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους, να ενώσουν δύο (2) εποχές. Τα παιδιά των βιοπαλαιστών, μεγάλωσαν, σπούδασαν, απέκτησαν εμπειρία και προόδευσαν και ήρθε η ώρα, να βοηθήσουν τόπο τους όπως αυτοί κατανοούν τη σύγχρονη εποχή.

Οι νέοι άνθρωποι αντιλαμβάνονται, ότι η δημοτική αρχή, πρέπει να είναι αρωγός στο δίκαιο και το λογικό. Οι νέοι άνθρωποι αντιλαμβάνονται ότι το τρίπτυχο αναβάθμισης της ποιότητας ζωής περνά, διαμέσου της λογικής Εντοπίζω Ανάγκη - Λύνω το Πρόβλημα - Ωφελούνται Ολοι. Τελειώνουμε με τον ατομικισμό και αυτό είναι ξεκάθαρο.

Στην τυφλή χρηματοδότηση αθλητικών σωματείων απαντούμε με πρόταση για αυτόματο απινιδωτή σε κάθε γήπεδο. Με υποχρεωτική παρουσία ιατρού κατά τη διάρκεια των προπονήσεων όχι μόνο του αντρικού αλλά και των ακαδημιών.

Ο Δήμος, θα εκπαιδέυσει με δωρεάν σεμινάρια, τα μέλη των αθλητικών σωματείων στις πρώτες βοήθειες και την Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), προκειμένου να μην εντοπίζονται φαινόμενα σε ποδοσφαιρικούς αγώνες τύπου ’10 χέρια να τραβούν μια γλώσσα, για να μη τη καταπιεί κάποιος που έχει πέσει κάτω’ Με τη κατάλληλη εκπαίδευση, θα κατανοήσει η αθλητική κοινότητα, ότι τοποθετώντας τον αθλητή στη κατάλληλη θέση, δεν κινδυνεύει να φράξει η αεροφόρος οδός.

Στη τυφλή χρηματοδότηση πολιτιστικών σωματείων, απαντούμε με την δημιουργία «Φεστιβάλ Πόλης». Η Δραπετσώνα και το Κερατσίνι, αυτός ο ενιαίος δήμος, είναι σταυροδρόμι πολιτισμών. Μικρασιάτες – Μανιάτες – Κρήτες – Συμιακοί – Καλύμνιοι κ.α έχουν δημιουργήσει ένα μωσαϊκό πολιτισμών και λαϊκής παράδοσης. Το «Φεστιβάλ πόλης», θα αποτελέσει το όχημα για τη ανάδειξη της λαογραφικής ταυτότητας, που ξεχειλίζει σε αυτό το τόπο. Θα πραγματοποιείται μέσα στη πόλη, στις πλατέιες, στις γειτονίες του ρεμπέτικου και της εργατιάς, και θα αποτελέσει μια ετήσια γιορτή για τους δημότες της. Τα πολιτιστικά σωματεία, Θα έχουν τη δυνατότητα να εκπληρώσουν το σκοπό τους, θα έχουν τη δυνατότητα να αλληλεπιδράσουν με τους δημότες, να τους φέρουν κοντά στις παραδόσεις και να παραγάγουν πολιτισμό. Έτσι θα αντλήσουν νέα μέλη και θα έχουν ένα πιο βιώσιμο πλάνο ανάπτυξης. Παράλληλο όφελος παράγεται και για τον εμπορικό κόσμο των περιοχών μας, εφόσον οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται εντός του οικιστικού ιστού.

Από τα Ταμπούρια, τη Δραπετσώνα, την Αμφιάλη, τον Άγιο Μηνά, τον Άγιο Αντώνιο, τον Άγιο Γεώργιο θα δοθεί το μήνυμα στις 26 Μαϊου 2019, και το μήνυμα είναι ένα ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ

Στηρίζουμε Υποψήφιο Δήμαρχο Κερατσινίου – Δραπετσώνας τον Παντελή Καμά