«Δεχτήκαμε πιέσεις για την Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά εμείς… δεν ενδώσαμε» ανέφερε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε ανοιχτή εκδήλωση στη Φλώρινα, στην πλατεία Γεωργίου Μόδη.

 Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε επίθεση κατά του πρωθυπουργού, λέγοντας πως «αυτός ο ευλογημένος τόπος, οι Πρέσπες, δεν πρέπει ταυτίζονται στη συνείδηση του κόσμου με μια κακή συμφωνία».

Όπως επισήμανε, «ξέρετε με πόση υπευθυνότητα και πατριωτισμό φερθήκαμε από την αρχή που ξεκίνησε ο κ. Τσίπρας τις μυστικές διαπραγματεύσεις για να παραχωρήσει και γλώσσα και ταυτότητα. Συγκρουστήκαμε και στην Ευρώπη. Η συμφωνία αυτή δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα, είμαστε απέναντι σε αυτή τη συμφωνία και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να απαλύνουμε τις αρνητικές συνέπειες».

 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στις κρίσιμες εκλογές της Κυριακής, σημείωσε ότι: «Οι εκλογές αυτές είναι απολύτως κρίσιμες. Να μην πάει καμία ψήφος χαμένη. Δεν είναι χαλαρή ψήφος. Τώρα είναι η ώρα να στηρίξετε τη Νέα Δημοκρατία για να δουλέψει για όλους».

Σημείωσε παράλληλα πως «μας αφορά όλους το τι θα γίνει στην Ευρώπη. Η νέα κοινή αγροτική πολιτική και η βελτίωση της παραγωγικότητας του νέου αγρότη είναι στους στόχους μας και θα πρέπει από κοινού να την διεκδικήσουμε. Η κυβέρνηση δεν έχει κανέναν προγραμματισμό».

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Μητσοτάκης και στα θέματα των νέων ανθρώπων: «Έχουμε σχέδιο και όραμα. Ξέρουμε πώς να διαπραγματευτούμε στις Βρυξέλλες. Έχουμε τους κατάλληλους ανθρώπους για να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τους νέους, με καλές δουλειές και αμοιβές. Είμαστε η μόνη παράταξη που μπορεί να σας το εγγυηθεί».

 Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης απευθύνθηκε σε όλους τους πολίτες και απεύθυνε κάλεσμα συμπόρευσης σε όλους τους πολίτες της χώρας. «Θα σας κάνουμε υπερήφανους όλους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.