Αδιανόητο χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΝΔ αυτό που έγινε στη Βουλή, λέγοντας ότι ο Ρουβίκωνας δρα με την ανοχή της κυβέρνησης. «Και όλα αυτά ως ένδειξη συμπαράστασης σε έναν αμετανόητο δολοφόνο» συμπλήρωσε.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του News 247, αναρωτήθηκε μάλιστα πώς είναι ακόμα στη θέση του ο φρούραρχος της Βουλής. «Δεν είναι δυνατόν η δημοκρατία να μην μπορεί να φυλάξει το Ναό της Δημοκρατίας» τόνισε.
Δεσμεύθηκε για τις απαραίτητες αλλαγές στον ποινικό κώδικα, επανέλαβε την απόφασή του για άμεση κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, προσλήψης 1.500 αστυνομικών για τις ομάδες ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ, νέα περιπολικά και αλεξίσφαιρα γιλέκα. 

Σε θέματα οικονομίας, επανέλαβε την ανάγκη μείωσης των φορολογικών συντελεστών, αλλά και στήριξης τομέων της οικονομίας που μπορούν να φέρουν θέσεις εργασίας.
«Το πρόγραμμά μας είναι απόλυτα κοστολογημένο και διεκδικούμε μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων. Ο κύριος Βέμπερ τάσσεται υπέρ αυτής της πρότασης. Αλλά ο κ. Βέμπερ έχει δαιμονοποιηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, αναφερόμενος στον υποψήφιο του ΕΛΚ για την Κομισιόν.
Yπενθύμισε μάλιστα ότι ο Μάνφρεντ Βέμπερ έχει τις περισσότερες πιθανότητες να είναι ο διάδοχος του Γιούνκερ στην Επιτροπή, δεδομένου ότι οι προβλέψεις για τις Ευρωεκλογές δίνουν πρωτιά στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

«Είναι καλό για την Ελλάδα να έχει μια καλή σχέση με τον επόμενο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» σημείωσε, για να αναρωτηθεί: «Ποιον στηρίζει τελικά ο κύριος Τσίπρας για πρόεδρο της Κομισιόν; Αν είναι με τον υποψήφιο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, τότε κινείται στη σφαίρα της ευρωπαϊκής απομόνωσης».
Σχετικά με το αφορολόγητο, ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε ότι το ψήφισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, «με απλά λόγια σημαίνει ότι ένας συνταξιούχος με 750 ευρώ θα πληρώσει για πρώτη φορά το 2020 φόρο 350 ευρώ. Εμείς καταθέσαμε μια τροπολογία και ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να την ψηφίσει».

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε την εκτίμησή ότι οι παροχές της κυβέρνησης δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα, καλώντας τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες για να ψηφίσουν τη μία και μοναδική πολιτική δύναμη που μπορεί να φέρει την πολιτική αλλαγή στη χώρα, μάλιστα σε προοδευτική κατεύθυνση.
Επέμεινε στο προοδευτική, λέγοντας: «Το δικαίωμα στην ασφάλεια, είναι προοδευτική ή συντηρητική πολιτική; Το δικαίωμα να υπάρχουν πρότυπα σχολεία σε όλη την Ελλάδα είναι προοδευτική ή συντηρητική πολιτική;»

Σε σχέση με την «13η σύνταξη», υπήρξε απόλυτος:  «Δεν υπάρχει καμία 13η σύνταξη, υπάρχει ένα επίδομα προεκλογικό. Αν ήταν 13η σύνταξη, η κυβέρνηση θα διέθετε 2,2 δισ. ευρώ και όχι 800 εκατομμύρια».
Σχολιάζοντας δε τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι «η ΝΔ θα κόψει ακόμη και αυτό το επίδομα», ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καμία τέτοια πρόθεση, καθώς η επόμενη κυβέρνηση θα δημιουργήσει τις αναπτυξιακές συνθήκες που θα επιτρέψουν ένα μόνιμο μέτρο στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων.
«Εμείς αυτό το οποίο λέμε είναι ότι θέλουμε να δίνεται η δυνατότητα στην οικονομία να υποστηρίζει αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη με ένα μόνιμο μέτρο στήριξης» είπε και επισήμανε ότι κεντρικός στόχος της ΝΔ είναι «να βρω δουλειά στα παιδιά και τα εγγόνια, ώστε να μην χρειάζεται ο συνταξιούχος να τους δίνει χρήματα όπως σήμερα».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι από τις Ευρωεκλογές, όπως και από τις περιφερειακές εκλογές θα βγουν πολιτικά συμπεράσματα.  Για τις μετεκλογικές συνεργασίες τόνισε ότι χρειάζεται μια πλατιά προοδευτική συμμαχία, κατ' αρχάς σε επίπεδο κοινωνίας.
«Όμως αυτή η κουβέντα είναι πρόωρη, θα έχουμε την ευκαιρία να τα συζητήσουμε στην ώρα τους» συνέχισε.

Σε ερώτηση για το αν θα ζητήσει παραίτηση της κυβέρνησης μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, ο κ. Μητσοτάκης επικαλέστηκε τα λόγια του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή ότι οι εκλογές είναι δημοψήφισμα.
«Θα αξιολογήσουμε την ετυμηγορία της κάλπης και για όλα τα υπόλοιπα ρωτήστε με το βράδυ των εκλογών. Μακριά από μένα η αλαζονεία και οι δηλώσεις, τύπου ΄δεν υπάρχει μία στο εκατομμύριο να μην κερδίσω'».

Σχολίασε σκωπτικά το ενδιαφέρον Τζανακόπουλου για τις εξελίξεις στη ΝΔ μετά τις εκλογές. «Η ΝΔ είναι απόλυτα ενωμένη. Έχουμε ένα εξαιρετικό ψηφοδέλτιο και πρέπει να πω ότι για μένα είναι η πρώτη μου ευκαιρία σε εκλογές, αλλά και η πρώτη μου μάχη απέναντι στον Τσίπρα. Μετά τις εκλογές, ελπίζω ο πίνακας Μητσοτάκης-Τσίπρας να λέει 1-0. Αλλά ας ασχοληθούν λίγο στον ΣΥΡΙΖΑ με τα δικά τους.»

Σε άλλη ερώτηση για το αν υπάρχει δυνατότητα συνεννόησης με τον Αλέξη Τσίπρα, απάντησε: «Εγώ είμαι εδώ για να ενώσω τους Έλληνες, αλλά η απέναντι πλευρά έχει διχαστικό μήνυμα. Η απέναντι πλευρά επέλεξε έναν διαφορετικό δρόμο, αλλά εγώ θα εξακολουθώ να μιλώ θετικά. Από εκεί και πέρα, η κρίση μεταφέρεται στους πολίτες. Η δική μου πόρτα εφόσον με εμπιστευθούν οι πολίτες θα είναι πάντα ανοικτή. Και θα είναι πολύ χαρούμενος αν ακόμα και αυτοί που τώρα με αντιμετωπίζουν με καχυποψία, με δουν με μεγαλύτερο ενδιαφέρον».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους ψηφοφόρους που ανήκουν στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς, ρίχνοντας γέφυρες στους πολίτες που στο παρελθόν είχαν ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.

«Οι ιδεολογικές διαφορές του παρελθόντος έχουν ξεθωριάσει και δεν καταλαβαίνω τη λογική των ίσων αποστάσεων» είπε, θυμίζοντας ότι «με το ΠΑΣΟΚ συγκυβερνήσαμε, και με την κυρία Γεννηματά ήμασταν στην ίδια κυβέρνηση».
Για όσους δε βλέπουν τάχα χαώδεις διαφορές ανάμεσα σε αυτά τα κόμματα και τη ΝΔ, ανέφερε ότι το πράττουν για λόγους τακτικής και εκτίμησε ότι «δεν πιστεύω ότι υπάρχει καμία δυσκολία σε έναν ψηφοφόρο του ΚΙΝΑΛ ή του Ποταμιού να ψηφίσει σήμερα τη Νέα Δημοκρατία. Θέλουμε δυνάμεις που παραδοσιακά δεν συντάσσονται με τη ΝΔ, να συνταχθούν με την προσπάθειά μας».

Για τα ελληνοτουρκικά και τις προκλήσεις της Άγκυρας στην ΑΟΖ της Κύπρου, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει σε κυρώσεις κατά της Τουρκίας. «Δεν είμαι εδώ για να φοβάμαι, αλλά για να δρω» απάντησε στην ερώτηση αν φοβάται «θερμό επεισόδιο» με την Τουρκία.

Τέλος, ρωτήθηκε πώς σχολιάζει το γεγονός ότι κάποιοι ίσως αρχίσουν να ράβουν υπουργικά κοστούμια μετά τις εκλογές, απάντησε: «Στολές εργασίας».