Ζήσαμε και ζούμε μια πρωτοφανή κρίση με τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις για την χώρα μας, για το κάθε νοικοκυριό, αλλά ταυτόχρονα μια κρίση αξιών, μια κρίση κοινωνική. Από τις επισκέψεις μου σε όλες τις περιοχές, τις πόλεις και τα χωριά της Π.Ε. Κορινθίας αντιμετώπισα ένα κοινό παρονομαστή: Οι πολίτες αντιμετωπίζουν την κάθε πρόταση με δυσπιστία και έχουν αγωνία για το αύριο για αυτούς και τις οικογένειές τους. Είναι δικαιολογημένο απόλυτα γιατί τα χρόνια της κρίσης πολλοί σήκωσαν το λάβαρο του λαϊκισμού προς συγκομιδή ψήφων. Η αγωνία αυτή εκφράζεται από συμπολίτες μου οι οποίοι κατά κανόνα είναι άνθρωποι που είτε δουλεύουν στο σκληρό πρωτογενή κλάδο της αγροτο-κτηνοτροφίας, είτε προσπαθούν όπως-όπως να σώσουν μια μικρή επιχείρηση που με κόπο έχτισαν εδώ και δεκαετίες, είτε δουλεύουν από ‘δώ και από ‘κει με συμβάσεις εβδομαδιαίες ή ακόμα και ημερήσιες για να βγάλουν τα προς το ζην.

Aυτή η κρίση αγγίζει ευαίσθητα σημεία του “ποιοι είμαστε” και του “τι εκπροσωπούμε”. Με αυτά τα δεδομένα είδαμε την περιφερειακή αυτοδιοίκηση να αναλαμβάνει καθοριστικό ρόλο για την πρόοδο του τόπου. Πρόοδος η οποία έρχεται μόνο με εργατικότητα και μεθοδικότητα. Γι’αυτό θέλω να μιλήσω για την επόμενη μέρα, το αύριο αυτού που ζούμε σήμερα, ενός σήμερα που σίγουρα μας δίδαξε πολλά αλλά κυρίως μας γέμισε αμφιβολίες.

Το όραμα μου για την επόμενη μέρα είναι μια περιφέρεια Πελοποννήσου που παράγει, αξιοποιεί το πολιτιστικό και τουριστικό προϊόν της, καινοτομεί, πρωταγωνιστεί στην παραγωγή καθαρής ενέργειας και είναι εξωστρεφής και φιλόξενη. Είναι μια περιφέρεια που διαχειρίζεται σωστά τα απορρίμματα της, μια διαδικασία που σήμερα είναι πολυέξοδη με οικονομικές επιπτώσεις για τον πολίτη και την χώρα και μια σειρά από πρόστιμα που μας επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση για μη σωστή συμμόρφωση με ευρωπαϊκές οδηγίες. Ο κόσμος της επόμενης μέρας έχει ανάγκη να αρχίσει ξανά να δημιουργεί, όχι απλά να επιβιώνει.

Έχει ανάγκη να τον κοιτάζουν οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του στα μάτια λέγοντας αλήθεια. Ως πολιτικός μηχανικός έμαθα πάντα ότι τα σχέδια πρέπει να τα ακολουθούν έργα και μετρήσιμες πράξεις, οι οποίες σε δεσμεύουν. Ως βουλευτής προσπάθησα να μην εκπροσωπώ αυτό που αποστρέφομαι – πολιτικούς που περιφέρονται χωρίς ουσία και λόγο δεξιά και αριστερά. Γι’αυτό αφοσιώθηκα στο κοινοβουλευτικό έργο, την σοβαρή εκπροσώπηση των συμπολιτών μου και βρέθηκα στην κορυφή των παρεμβάσεων και εισηγήσεων νομοσχεδίων στις δυο κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή.

Πριν από λίγο καιρό πήρα την απόφαση να ενασχοληθώ ενεργά με τον τόπο μου, αυτή τη φορά από την περιφερειακή αυτοδιοίκηση και αυτή ήταν μια πάρα πολύ συνειδητή επιλογή. Η αυτοδιοίκηση έχει την δυνατότητα να αντιμετωπίσει θέματα που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη του τόπου όπως ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο. Πρέπει όμως να επενδύσει και σε έργα πρόνοιας, όπως μια σοβαρή αντιπλημμυρική μελέτη ώστε συμπολίτες να μην χάνουν περιουσίες ή ακόμα και τη ζωή τους κάθε φορά που έχουμε μια δυνατή βροχή.

Επέλεξα να κάνω αυτή την νέα αρχή πλάι στον Παναγιώτη Νίκα ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στην περιφερειακή ενότητα Κορινθίας. Επέλεξα να είμαι συνοδοιπόρος ενός έμπειρου αυτοδιοικητικού που εκπροσωπεί αυτό που εγώ πιστεύω ότι ένας άνθρωπος της αυτοδιοίκησης πρέπει να εκπροσωπεί. Χαμηλούς τόνους, έργο χωρίς τυμπανοκρουσίες και πάντα κοντά στους πολίτες, όχι μόνο πριν αλλά – το κυριότερο – μετά τις εκλογές.

Αυτή είναι η στρατηγική μας! Έργο και όραμα γιατί η Πελοπόννησος χρειάζεται υπεύθυνη αλλαγή. Η Πελοπόννησος είναι ένας ιερός, ιστορικός τόπος που πάντα έκανε την αρχή σε κάθε μεγάλη αλλαγή για τη χώρα μας, με τόσα συγκριτικά πλεονεκτήματα. Αξίζει περισσότερα και θα πρωταγωνιστήσει και πάλι. Σε αυτή την αλλαγή που χρειάζεται η περιφέρεια μας ο Παναγιώτης Νίκας και εμείς έχουμε σχέδιο, εμπειρία, γνώση και αποφασιστικότητα να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα του τόπου μας. Στις 26 Μαΐου θα κληθούμε να αναδείξουμε τους εκπροσώπους μας στην περιφέρεια Πελοποννήσου. Με την στήριξη των συμπατριωτών μου, εφ’ όσον με επιλέξουν, θα αγωνιστώ υπεύθυνα και όλες μου τις δυνάμεις για τον τόπο μας, την Κορινθία και την Πελοπόννησο.

*H Αθηνά Κόρκα είναι πολιτικός μηχανικός, πρώην Βουλευτής Κορινθίας με την Νέα Δημοκρατία και Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με τον συνδυασμό “Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο” του Παναγιώτη Νίκα.