Την άποψη ότι η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών του Α. Τσίπρα στο σκάφος της Κ. Παναγοποπούλου «όχι μόνον επιτρεπόταν, αλλά και επιβαλλόταν» διατυπώνει ο συνταγματολόγος Ν. Αλιβιζάτος, σημειώνοντας ότι ο πρωθυπουργός τις απέκρυβε για να παραπλανήσει τους πολίτες.
Σε άρθρο στην Καθημερινή, ο Νίκος Αλιβιζάτος εξετάζει το ερώτημα αν είναι σωστό, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, να μη συζητούνται τα «βασικά» αλλά η πολιτική αντιπαράθεση να επικεντρώνεται στην ιδιωτική ζωή των αντιμαχομένων.
Στο συγκεκριμένο ερώτημα ο συνταγματολόγος απαντά ότι ορθώς δημοσιεύτηκαν οι φωτογραφίες του Αλέξη Τσίπρα στη θαλαμηγό της Κατερίνας Παναγοπούλου, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο «η συγκάλυψή του από τον κ. Τσίπρα απέβλεπε στην παραπλάνηση των πολιτών, προβάλλοντας μια δημόσια εικόνα που πόρρω απείχε από την αληθινή».
«Μπορούμε συνεπώς να υποστηρίξουμε βάσιμα ότι, με το «κριτήριο της αντινομίας», η αποκάλυψη του περυσινού θαλάσσιου περιπάτου του πρωθυπουργού ήταν νομικά θεμιτή. Διότι, καλώς ή κακώς, στη σύγχρονη Ελλάδα, η πολυτελής θαλαμηγός είναι το κατεξοχήν σύμβολο του πλούτου και των ελίτ, τις οποίες ο κ. Τσίπρας από παλιά καταγγέλλει. Εξακολουθεί μάλιστα να το κάνει τόσο συστηματικά και τόσο διχαστικά, ώστε δεν θα ήταν υπερβολή να λεχθεί ότι στη διάκριση των πολλών από τους λίγους και των φτωχών από τους χλιδάτους στηρίζει και το πολιτικό του μέλλον.
Με άλλα λόγια, ο αντιελιτισμός του κ. Τσίπρα, διανθισμένος μάλιστα με αναφορές σε συγκεκριμένα περιστατικά –συνήθως αναπόδεικτα– για την ιδιωτική ζωή των αντιπάλων του, είναι συστατικό στοιχείο, βασικός πυλώνας, όχι μόνο της ιδεολογίας, αλλά και της πολιτικής του», γράφει χαρακτηριστικά ο κ. Αλιβιζάτος.