Κέικ καρότου με τυρί κρέμα
keik-karotou-me-turi-krema-chefoulis.gr_
Περίεργα

Κέικ καρότου με τυρί κρέμα

Υλικά

Βούτυρο 100 γρ
Ζάχαρη 200 γρ
Αυγά 2 τεμ
Φαρίνα 150 γρ κοσκινισμένο
Μπέικιν πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ 1 κουταλάκι γλυκού κοφτό
Γαρύφαλλο 1 κουταλάκι γλυκού κοφτό σε σκόνη
Σόδα μαγειρικής 1 κουταλάκι γλυκού κοφτό
Καρότα 1 ποτήρι τριμμένα
Καρύδια 100 γρ τριμμένα
Ινδική καρύδα 50 γρ
Blueberry ή cranberry 80 γρ

Για την κρέμα

Βούτυρο 50 γρ σε θερμοκρασία δωματίου
Τυρί κρέμα 250 γρ
Άχνη ζάχαρη 90 γρ

Οδηγίες

Για το κέικ : Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη για 2 – 3 λεπτά , προσθέτουμε τα αυγά και ξαναχτυπάμε. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, το μπέικιν πάουντερ ,την σόδα και το γαρύφαλλο,τα ανακατεύουμε, ενώ σε άλλο  μπολ βάζουμε το τριμμένο καρότο,το τριμμένο καρύδι, την ινδική καρύδα και τα blueberry ή cranberry και τα ανακατεύουμε. Στο μπολ με το βούτυρο προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι με όλα τα υπόλοιπα υλικά,μετά προσθέτουμε και το μείγμα καρότου, τα ανακατεύουμε με κουτάλι καλά και αδειάζουμε το μείγμα σε στρογγυλό βουτυρωμένο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35 – 40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας (ελέγχουμε αν ψήθηκε τρυπώντας με ένα μαχαίρι, αν η λεπίδα βγει μόνο με υδρατμούς είναι έτοιμο).

Για την κρέμα :  Χτυπάμε με το μίξερ πολύ καλά το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και την άχνη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμη να ενωθούν όλα τα υλικά. Μόλις κρυώσει το κέικ που ψήσαμε, καλύπτουμε την επιφάνεια  του με την κρέμα μας κι αν θέλουμε  μπορούμε να κάνουμε γραμμούλες πάνω στην κρέμα με ένα πιρούνι.Το αφήνουμε στο ψυγείο για 60 λεπτά και είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

TAGS:

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα