Η δημόσια τηλεόραση έκανε ξανά το θαύμα της, μεταμορφώνοντας την Ελλάδα σε Γαλλία. Πάντα κοντά στα γεγονότα η ΕΡΤ παρακολουθούσε λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις στη διάσκεψη για τις κλιματικές αλλαγές που γίνεται στο Παρίσι.

Κάποια στιγμή λοιπόν, την ώρα του απογευματινού δελτίου ειδήσεων η παρουσιάστρια μας ενημέρωσε ότι «αυτή τη στιγμή μιλάει ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στη διάσκεψη. Να περάσουμε να τον ακούσουμε». Πράγματι η σύνδεση έγινε απλώς η ΕΡΤ ξέχασε κάτι μικρό και ασήμαντο. Την μετάφραση (αφού ο Ομπάμα δεν είχε την ευγενή καλοσύνη να τα πει στα ελληνικά για να μας βγάλει απ’ τον κόπο).

Έτσι, για 5 λεπτά ακούγαμε τις δηλώσεις του Μπαράκ Ομπάμα με γαλλική μετάφραση, μέχρι να συνειδητοποιήσουν οι άνθρωποι της ΕΡΤ ότι δεν είμαστε στο Παρίσι και να διακόψουν (νωρίς, νωρίς) τη σύνδεση.

Όμως, οι γκάφες δεν σταμάτησαν ασφαλώς σε πλανητικό επίπεδο, αλλά έπιασαν και το εθνικό.

Στη διάρκεια της σύνδεσης με τα γραφεία της ΝΔ για το ρεπορτάζ του κόμματος, ο συντάκτης Γιώργος Ευθυμίου εμφανίστηκε να μιλάει... ρώσικα - προφανώς επειδή από το κοντρόλ έδωσαν λάθος κανάλι στον ήχο. Με αποτέλεσμα ακόμη και η παρουσιάστρια του δελτίου να βάλει τα γέλια!

Απολαύστε το Video που ακολουθεί, και να θυμάστε.. στα συμβαίνουν στις "ζωντανές εκπομπές" που είναι μια έκφραση κλισέ όταν συμβαίνουν "ατυχήματα" στον αέρα: