Επί 12 χρόνια μια 38χρονη ζούσε έναν εφιάλτη. Ένας 50χρονος την έπεισε το 2003 να προβεί σε γυμνή φωτογράφηση και στη συνέχεια την απειλούσε, μέχρι και σήμερα, ότι θα κοινοποιούσε τις φωτογραφίες αυτές στο διαδίκτυο και σε άτομα του οικογενειακού της περιβάλλοντος, εξαναγκάζοντάς την σε περαιτέρω γυμνές φωτογραφήσεις. Ο 50χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, τον άφησε ελεύθερο. 

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. από την ψηφιακή έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα ηλεκτρονικά αποθηκευτικά μέσα του 50χρονου (υπολογιστές, διακομιστές κτλ), βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αποθηκευμένα εκατοντάδες αρχεία (φωτογραφίες, βίντεο) ερωτικού περιεχομένου και στα αρχεία αυτά απεικονίζονται και άλλες γυναίκες, τα στοιχεία των οποίων αναζητούνται να διακριβωθούν, ενώ φέρεται να είχαν αποσπαστεί από αυτές, με παρόμοιο τρόπο δράσης, με σκοπό την οικονομική εκμετάλλευση τους.

Ειδικότερα η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία της 38χρονης στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με την οποία το 2003 ανταποκρινόμενη σε αγγελία για επαγγελματική φωτογράφηση προϊόντων, έναντι χρηματικής αμοιβής, ήλθε σε επικοινωνία με τον 50χρονο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της καταγγελίας, μετά την αρχική φωτογράφηση ο 50χρονος έπεισε την 38χρονη να προβεί σε γυμνή φωτογράφηση και στη συνέχεια την απειλούσε, μέχρι και σήμερα (για 12 συναπτά έτη), ότι θα κοινοποιούσε τις φωτογραφίες αυτές στο διαδίκτυο και σε άτομα του οικογενειακού της περιβάλλοντος, εξαναγκάζοντάς την σε περαιτέρω γυμνές φωτογραφήσεις.

Επίσης από τα μέσα του έτους 2004, ο 50χρονος, χρησιμοποιώντας τις ίδιες απειλές, εξανάγκαζε την 38χρονη να συνευρίσκεται ερωτικά με άγνωστα άτομα έναντι χρηματικής αμοιβής, χτυπώντας την για να κάμψει τις αντιρρήσεις της.

Ακόμη από το 2008 ο 50χρονος χρησιμοποιούσε την 38χρονη μόνο σε γυμνές φωτογραφήσεις, εξαιτίας απόπειρας αυτοκτονίας της, ενώ από το 2014 την εξανάγκαζε επιπλέον να βγάζει τα ρούχα της μπροστά σε κάμερα ηλεκτρονικού υπολογιστή συνδεδεμένου στο διαδίκτυο σε ζωντανή σύνδεση, μέσω συγκεκριμένης ιστοσελίδας, όπου ο εκάστοτε χρήστης πλήρωνε διαδικτυακή συνδρομή.

Τα στοιχεία τέθηκαν υπ' όψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για τη διερεύνηση τους, καθώς και τη χορήγηση των απαραίτητων στοιχείων  και δεδομένων από τους αρμόδιους παρόχους τηλεπικοινωνιών και υπηρεσιών του Διαδικτύου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, διενεργήθηκε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή - διαδικτυακή έρευνα των ψηφιακών στοιχείων και δεδομένων και ταυτοποιήθηκε ο 50χρονος, ως εμπλεκόμενος στην παράνομη δραστηριότητα.

Κατόπιν των ανωτέρω, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, πρωινές ώρες της Τρίτης διενεργήθηκαν έρευνες, παρουσία εισαγγελέα, στην οικία και στον χώρο εργασίας του 50χρονου, όπου διακριβώθηκε και ψηφιακά η συμμετοχή του στις υπό έρευνα πράξεις.

Ειδικότερα από την επιτόπια ψηφιακή έρευνα στα ηλεκτρονικά αποθηκευτικά μέσα που κατείχε ο 50χρονος (υπολογιστές, διακομιστές κτλ), βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αποθηκευμένα εκατοντάδες αρχεία (φωτογραφίες, βίντεο) ερωτικού περιεχομένου που απεικονίζουν - εκτός από την 38χρονη - και άλλες γυμνές γυναίκες, τα στοιχεία των οποίων αναζητούνται να διακριβωθούν.

Πιο συγκεκριμένα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σταθερός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ο οποίος περιέχει 4 εσωτερικούς σκληρούς δίσκους σε διάταξη RAID, σταθερός Η/Υ που χρησιμοποιείται ως εξυπηρετητής (server) αρχείων, περιέχων 3 εσωτερικούς σκληρούς δίσκους, 120 φωτογραφίες με γυμνές γυναίκες και φωτογραφικό άλμπουμ με 31 φωτογραφίες όμοιου περιεχόμενου και δύο 2 κάρτες μνήμης.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αποδεικτικά συναλλαγών πληρωμής - καταβολής χρημάτων στο όνομα του 50χρονου από την συγκεκριμένη ιστοσελίδα του διαδικτύου, τα όποια καταδεικνύουν την κερδοσκοπία του από την ανωτέρω παράνομη δραστηριότητα.

Τα ψηφιακά πειστήρια που κατασχέθηκαν θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ παράλληλα ερευνάται η συμμέτοχη - εμπλοκή του 50χρονου και σε τυχόν άλλες όμοιες αξιόποινες πράξεις.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος, καθώς ο εισαγγελέας ζήτησε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τη συνέχιση της έρευνας για να διαπιστωθεί και η ταυτότητα των άλλων γυναικών που εμφανίζονται στα κατασχεθέντα αρχεία.