Η φωτογραφία με έναν πύθωνα με μια φουσκωμένη κοιλιά ύστερα από λουκούλλειο γεύμα στο γκαράζ ενός σπιτιού στην Αυστραλία όχι μόνο έχει γίνει viral, αλλά έχει προκαλέσει την απορία όσων την είδαν σχετικά με το τι μπορεί να καταβρόχθισε το τεράστιο ερπετό.

Τη φωτογραφία του πύθωνα μοιράστηκε στη σελίδα του στο Facebook το «Sunshine Coast Snake Catchers», μια εταιρεία που καλείται να βγάλει φίδια από επιχειρήσεις και σπίτια. «Ευχαριστούμε έναν από τους οπαδούς μας, τον Πολ, που έστειλε αυτή τη φοβερή φωτογραφία ενός πύθωνα με μια κοιλιά γεμάτη φαγητό», ήταν η λεζάντα της εικόνας.

Τι έφαγε ο πύθωνας αναρωτιούνται οι χρήστες του Facebook;

«Πιστεύουν ότι ήταν ένα μεγάλο πόσουμ αυτό που έφαγε το φίδι. Το ερπετό ήταν αρκετά ευτυχισμένο ξαπλωμένο για τις επόμενες ημέρες προσπαθώντας να χωνέψει το μεγάλο του γεύμα. Τι έφαγε αυτό το φίδι; Ουάου!», συνέχιζε η ανάρτηση.

Πόσουμ, σκύλος ή πρόβατο; Οι απόψεις των χρηστών διίστανται σχετικά με το τι μπορεί να έφαγε ο πύθωνας.

Πολλοί Αυστραλοί έσπευσαν να σχολιάσουν κάτω από την ανάρτηση, με αρκετούς από αυτούς να θεωρούν πως το εξόγκωμα στην κοιλιά του πύθωνα ήταν πολύ μεγάλο για να είναι πόσουμ, και πρότειναν πως ίσως ήταν κάποιο κατοικίδιο σκυλί ή γάτα.

«Αν κατάπιε ένα πόσουμ, πρέπει να ήταν μεγάλο», έγραψε κάποιος, με έναν άλλον να προσθέτει: «Αυτό θα ήταν ένα μεγάλο πόσουμ, περισσότερο σαν ένα μικρό σκυλί». Άλλοι έγραψαν τις δικές τους απόψεις, με κάποιους να ισχυρίζονται πως μπορεί να κατανάλωσε κανένα πρόβατο ή ένα μικρό γουρούνι.

Άλλοι πάλι το διακωμώδησαν, με έναν να ρωτάει εάν υπάρχουν ακόμη ένοικοι σε αυτό το σπίτι και έναν ακόμα να αστειεύεται πως έτσι είναι ο ίδιος μετά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Τι λέει η εταιρεία σχετικά με τα φίδια

Η εταιρεία Sunshine Coast Snake Catchers πάντως προειδοποίησε: «Είναι αυτή η εποχή του χρόνου που τα φίδια ψάχνουν για μια μεγάλη τροφή».

Το τέλος του καλοκαιριού είναι η εποχή που οι πύθωνες είναι πιο δραστήριοι ως κυνηγοί, καθώς τρώνε πολύ πριν από τον χειμώνα, όταν ο μεταβολισμός τους πέφτει και σταματούν να τρώνε. Αυτή η δραστήρια περίοδος σημαίνει ότι μπορεί να κυνηγούν κατά τη διάρκεια της ημέρας, παρόλο που συνήθως είναι νυκτόβιοι. Αυτό αποτελεί απειλή για τα πόσουμ, τα οποία συνήθως κοιμούνται κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Παρόλο που οι πύθωνες κυνηγούν συνήθως μικρά ζώα, όπως πόσουμ, γάτες και σκύλους, σπάνια αναζητούν τροφή στον άνθρωπο και επιτίθενται μόνο όταν νιώθουν ότι απειλούνται.