Μπορεί να είναι το άνετο κρεβάτι του ή το γεγονός ότι αποτελεί πηγή τεράστιας υπερηφάνειας για τη μαμά του. Ανεξάρτητα από αυτό, ο μικρός Jarang ο ουρακοτάγκος ξύπνησε με ένα μεγάλο χαμόγελο στο πρόσωπό του.

Και όσο για την πονηρή λάμψη στο μάτι του, θα μπορούσε να έχει αντιγραφεί κατευθείαν από τον King Louie - τον ουρακοτάγκο που τραγουδάει στην ταινία του Walt Disney «Το βιβλίο της ζούγκλας».

Τη στιγμή που ο Jarang -το όνομα του οποίου σημαίνει «σπάνιος» στα μαλαισιανά- ξύπνησε από τον ύπνο του στον ζωολογικό κήπο του Μπλάκπουλ απαθανάτισε ο φωτογράφος Gary Cox, 53 ετών.


Ο πρώτος ουρακοτάγκος που γεννήθηκε στον ζωολογικό κήπο εδώ και 20 χρόνια


Έξι μηνών τώρα, ο Jarang ήταν ο πρώτος ουρακοτάγκος που γεννήθηκε εκεί τα τελευταία 20 χρόνια. Και αυτό δεν είναι το μόνο που τον κάνει πολύ σημαντικό.

Είναι ένας ουρακοτάγκος του Βόρνεο - ένα είδος που αριθμεί σήμερα περίπου 100.000 άτομα και προβλέπεται να μειωθεί κατά 86% μέχρι το 2025 σε σχέση με τον πληθυσμό του 1950.

Η γέννησή του στις 14 Ιουνίου χαρακτηρίστηκε ως «πολύ ιδιαίτερη» από τον ζωολογικό κήπο, ο οποίος συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα για τα Απειλούμενα Είδη.

Η μαμά του Jarang, η Jingga, ήρθε στο Blackpool το 2017 από τη Βαρκελώνη. Ο πατέρας του, Kawan, ήρθε από την Ολλανδία το 2022.

Ο κ. Cox, ο φωτογράφος από το Μάντσεστερ, δήλωσε: «Ο Jarang ήταν πολύ κοντά στη μαμά του δίπλα στο τζάμι θέασης. Είμαι σίγουρος ότι η Jingga τον έδειχνε σε εμάς.

Φαίνεται εξαιρετικά περήφανη και φροντίζει να βλέπουν όλοι το μικρό της καμάρι και τη χαρά της».

Με πληροφορίες από Daily Mail