Οι πρώτες λέξεις του Stephen Wiltshire ήταν «χαρτί» και «μολύβι». Δεν αποτελεί έκπληξη, γιατί είναι πλέον ένας παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνης. Αλλά αυτό που προκαλεί έκπληξη είναι το γεγονός ότι ο Stephen δεν είπε αυτά τα λόγια μέχρι τα πέντε του χρόνια! Αυτό συμβαίνει επειδή ο Stephen είναι αυτιστικός. Παρά τον αυτισμό του, ο Stephen διαθέτει ένα απίστευτο χάρισμα – την ικανότητα να θυμάται οπτικές λεπτομέρειες και να τις αναδημιουργεί στα σχέδιά του! Και αυτό το δώρο του έδωσε τη δυνατότητα να εμπνεύσει άλλους με το εκπληκτικό του ταλέντο. Δείτε στο παρακάτω βίντεο τον Stephen σε δράση καθώς σχεδιάζει μια εκπληκτικά ακριβή πανοραμική εικόνα της πόλης της Ρώμης.

O Stephen Wiltshire ζωγραφίζει απίστευτα λεπτομερείς απεικονίσεις ολόκληρων πόλεων, ο ίδιος το κάνει με φοβερή ακρίβεια καθώς διαθέτει την πιο δυνατή μνήμη στον κόσμο. Έχει την ικανότητα να ζωγραφίσει ένα τοπίο έχοντας δει την εικόνα μόνο για λίγα λεπτά.

Ποιος είναι ο Stephen Wiltshire

Ο Stephen γεννήθηκε το 1974 στο Λονδίνο και οι γονείς του είναι από τις Δυτικές Ινδίες.

Βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού και διαγνώστηκε όταν ήταν τριών χρόνων. Στα πέντε του ξεκίνησε να φοιτά σε ειδικό σχολίο και ξεκίνησε να μιλά στην ηλικία των εννέα.

O μικρός Stephen το μόνο που έκανε ήταν να ζωγραφίζει. Ήταν ο τρόπος να επικοινωνεί με τον κόσμο γύρω του. Αρχικά ζωγράφιζε ζώα, μετά λεωφορεία, μετά κτίρια και έπειτα ολόκληρες πόλεις.

Ξεκίνησε να μιλάει όταν του πήραν τα εργαλεία της ζωγραφικής του και αναγκάστηκε να τα ζητήσει πίσω. Η πρώτη λέξη που άρθρωσε ήταν «χαρτί».

@science8888 He has the stro memory in the world. #usa #tiktok #scienceexperiments ♬ Aesthetic - Tollan Kim

Ζωγραφίζει από μνήμης με την παραμικρή λεπτομέρεια

Το 2001 το BBC έφτιαξε ένα ντοκιμαντέρ για το χαρισματικό αυτό άνθρωπο, στο οποίο τον βλέπουμε να πετάει με ελικόπτερο πάνω από το Λονδίνο και αμέσως μετά να ζωγραφίζει την κάτοψη της πόλης.

Το 2005 κλήθηκε να κάνε το ίδιο στο Τόκιο και δύο μήνες αργότερα στη Ρώμη.

Το 2006 πήρε έλαβε την τιμή του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας για την προσφορά του στην Τέχνη.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις ζωγραφίζει από μνήμης. Ο ίδιος έχει εκδόσει τρία βιβλία.