O αστεροειδής με το όνομα Bennu που διαθέτει ισχύ 22 ατομικών βομβών, παρακολουθείται από τη ΝΑSA, καθώς μπορεί να βρεθεί σε  τροχιά σύγκρουσης με τη Γη.

Ο συγκεκριμένος αστεροειδής περνά από τον πλανήτη κάθε έξι χρόνια ωστόσο οι πιθανότητες για ένα καταστροφικό χτύπημα είναι μόνο 1 στις 2.700.

Όπως αναφέρει η Daily Star, ελήφθησαν δείγματα από την επιφάνειά του και ορισμένοι επιστήμονες εικάζουν ότι μπορεί να πέσει στη Γη και συγκεκριμένα στην έρημο της Γιούτα στις 24 Σεπτεμβρίου του 2182, δηλαδή σε ακριβώς 159 χρόνια, γράφει η Daily Star σε σχετικό δημοσίευμα.

Η NASA εκτιμά ότι ο Bennu θα μπορούσε να προκαλέσει καταστροφή σε ακτίνα 600 μιλίων και σχεδιάζει να αλλάξει την πορεία του.

Ήδη πραγματοποιεί σχετικές αποστολές με τον Rich Burns, διευθυντή του πρότζεκτ της OSIRIS-REx, δήλωσε πως «βρισκόμαστε τώρα στο τελευταίο σκέλος αυτής της προσπάθειας και μένουν λίγα μίλια να διανύσουμε ακόμη».

Ο διαστημικός βράχος υπολογίζεται ότι έχει πλάτος περίπου το ένα τρίτο του μιλίου, ενώ ο αστεροειδής που προκάλεσε την εξαφάνιση των δεινοσαύρων ήταν περίπου έξι μίλια πλάτος - περίπου 20 φορές το πλάτος του Bennu.