Ο Χάνσον έχει διερευνήσει μερικές από τις μεγαλύτερες υποθέσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένου του περιβόητου περιστατικού στο δάσος του Ρέντελσχαμ το 1980, στο οποίο συμμετείχαν Αμερικανοί και Βρετανοί αεροπόροι. Ο Τζον δίνει πρόσβαση σε μια τεράστια συλλογή αρχείων, η οποία περιλαμβάνει 250.000 έγγραφα που καλύπτουν μια περίοδο περισσότερων των 40 χρόνων στο Κέντρο UFO στο Γουοργουικσάιρ κατόπιν ραντεβού. «Άρχισα να συλλέγω πληροφορίες και αρχεία με βάση τις ημερομηνίες των γεγονότων, ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμα και περιλαμβάνουν ό,τι αναφερόταν σε καθημερινή βάση τόσο από τον Τύπο όσο και από τις ενδιαφερόμενες ομάδες UFO για κάθε γεγονός. Μέχρι στιγμής μετρώ 250.000 έγγραφα και δεν έχω τελειώσει ακόμα!», δηλώνει ο Τζον.

Το ενδιαφέρον του 75χρονου για τα UFO ξεκίνησε το 1995, όταν ο γιος του Κρις, νεοσύλλεκτος στο αστυνομικό σώμα, ανταποκρίθηκε μαζί με άλλους σε επείγουσα κλήση σχετικά με ένα UFO που εθεάθη στο Μπέρμιγχαμ. «Στις 19 Ιανουαρίου 1995, ο γιος μου και οι συνάδελφοί του κλήθηκαν να διερευνήσουν αναφορές για ένα αντικείμενο με μπλε ουρά και σκούρο μπλε κεφάλι που πετούσε πάνω από το κέντρο της πόλης. Ένας γιατρός το είδε να πέφτει από τον ουρανό και όταν επέστρεφαν στο σταθμό, είδαν ένα περίεργο, παχύ ελλειπτικό αντικείμενο με ένα μπλε πεδίο γύρω του και μια κόκκινη κυματιστή γραμμή στη μέση να αιωρείται πάνω από μια συστάδα δέντρων. Μέσα σε δευτερόλεπτα, συρρικνώθηκε και εξαφανίστηκε», είπε ο Τζον. «Νόμιζα ότι αστειεύονταν, αλλά αργότερα βρήκα μάρτυρες από την περιοχή της Οξφόρδης που είδαν ένα αντικείμενο σε σχήμα “D” να πετά λίγα λεπτά αργότερα».

Ο Τζον πιστεύει ότι το απόρρητο γύρω από τα UFO θα συνεχιστεί παρά το γεγονός ότι το Πεντάγωνο έδωσε στη δημοσιότητα πραγματικά πλάνα από γεγονότα με μάρτυρες κορυφαίους πιλότους γιατί «η πραγματικότητα μπορεί να απέχει πολύ από ό,τι θα μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε». Ο Χάνσον γράφει ένα βιβλίο βασισμένο σε μαρτυρίες αστυνομικών και θα το αφιερώσει στον πρίγκιπα Φίλιππο, ένα μανιώδη συλλέκτη βιβλίων UFO.

Ο Χάνσον έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 250.000 έγγραφα που αφορούν τα UFO.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ