Ο Gusto Vassilis, έτσι είναι και η φίρμα των ρούχων του, είναι ένας καταξιωμένος σχεδιαστής που στόχος του είναι να κάνει τη γυναίκα πιο κομψή και άνετη! Γι αυτό και σχεδιάζει ρούχα ευκολοφόρετα, για κάθε περίσταση και για όλες της ηλικίες που ταξιδεύουν ακόμα και στο εξωτερικό! Λατρεύει τα χρώματα και τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο που είναι πηγή έμπνευσης για εκείνον! Ο Vasilis μας μιλά για τις νέες τάσεις τις μόδες, συμβουλέυει τις γυναίκες ενώ αποκαλύπτει τις καλοντυμένες και τις κακοντυμένες της ελληνικής τηλεόρασης!

Πόσα χρόνια ασχολείσαι με το σχέδιο;

«Ασχολούμαι εδώ και 12 χρόνια! Πήγαινα στην βιοτεχνίες και δεν έβρισκα αυτό που ήθελα και έτσι απευθύνθηκα σε μια κοπέλα μοντελίστ για να μου ράψει κάποια πράγματα…Πέρασε καιρός και δεν έκανε κάτι. Έτσι «έκοψα» το πρώτο παντελόνι…»

Τι είναι αυτό που σε εμπνέει για να σχεδιάσεις ένα ρούχο;

«Εμπνέομαι πολύ από τις ελληνικές ταινίες! Αγαπώ πολύ τον ελληνικό κινηματογράφο και τα χρώματα. Η Ζωή Λάσκαρη και η Έλενα Ναθαναήλ από τις πιο καλοντυμένες! Θαυμάζω τις μοδίστρες που τότε δεν υπήρχαν όλα τα μέσα και όμως έραβαν υπέροχα ρούχα!» Έχεις κάποιο… μυστικό όταν δημιουργείς; «Δεν ξέρω αν είναι μυστικό… Θα σου πω όμως πως εγώ αν δεν δω το ύφασμα δεν μπορώ να βγάλω σχέδια!»

Σε ποιες γυναίκες απευθύνονται τα ρούχα σου;

«Προσπαθώ να καλύπτω όλο το πελατολόγιο αλλά περισσότερο οι ηλικίες που θα αγοράσουν από μένα είναι από 20 και πάνω μέχρι όσο πάει… δεν έχω μόνο την ηλικία των 15… που ντύνονται σε ένα άλλο κομμάτι! Εμπνέομαι και από τα θέλω όμως της πελάτισσας!»

Ποια Ελληνίδα παρουσιάστρια θα ήθελες πολύ να ντύσεις;

«Θα ήθελα να ντύσω την Τατιάνα Στεφανίδου! Την έχω φανταστεί με ρούχο μου… συνήθως της κρύβουν το μπούστο εγώ θα της έβαζα κάτι πιο ανοιχτό γιατί έχει ωραίο μπούστο και θα της φορούσα γεωμετρικά σχέδια που θα την ζωντάνευαν πιο πολύ!»

Ποιες θεωρείς τις πιο καλοντυμένες και τις πιο κακοντυμένε της ελληνικής τηλεόρασης;

«Η πιο καλοντυμένη είναι η Βίκυ Χατζηβασιλείου και η Ελεονώρα Μελέτη! Επίσης η Ζέτα Μακρυπούλια ντύνεται πολύ ωραία όπως και η Κατερίνα Γκαγκάκη! Μου αρέσει πολύ και η Μπέτυ Μαγγίρα όπως ντύνεται! Τώρα σε ότι αφορά τις πιο κακοντυμένες…Δεν μ αρέσει καθόλου Ελένη Μενεγάκη! Αν και δεν φταίει τόσο η ίδια. Έχει κάνει μια συγκεκριμένη καμπάνια και πρέπει να φοράει μόνο αυτά! Είναι κάποια που δεν την κολακεύουν καθόλου! Επίσης η Μαρία Μπεκατώρου είναι φέτος πολύ κακοντυμένη στο Your Face sound Familiar. Είναι πολύ κοντή και της βάζουν όλο κάτι τουαλέτες… Μου βγάζει κάτι σε Σουλιώτισσα!»

Τι θα συμβούλευες τις γυναίκες σε ότι αφορά τη συνολική εμφάνισή τους; Όχι μόνο στο τι θα φορέσουν δηλαδή…

«Θεωρώ πως πρέπει να έχουν πάντα τα άκρα τους περιποιημένα! Να έχουν ελαφρύ μακιγιάζ και να μην βάφονται έντονα ούτε το βράδυ! Σε ότι αφορά τα ρούχα, πρέπει να είναι ανάλογα με την περίπτωση! Ένα φοβερό λάθος είναι να βλέπω γυναίκες με παραπάνω κιλά να φοράνε κολάν!»

Ποια είναι η τάση της μόδας φέτος;

«Φέτος το καλοκαίρι βλέπουμε πολύ τα εμπριμέ, το λαχούρι, το πουά… Αυτά πηγαίνουν σε όλες τις γυναίκες! Βέβαια μας μεταφέρουνε άλλες εποχές. Εγώ δίνω το προσωπικό μου στυλ πάντα! Μου αρέσουν πολύ τα μακριά φορέματα, τα κιμονό…»

Πιστεύεις πως οι Ελληνίδες είναι καλοντυμένες;

«Νομίζω πως τα τελευταία χρόνια έχουν βελτιωθεί αρκετά γιατί ενημερώνονται! Βλέπουν συνδυασμούς, τάσεις όμως το πιο σημαντικό απ όλα είναι πως αρχίζουν και καταλαβαίνουν πια πως ανεξάρτητα με το τι κυκλοφορεί στη μόδα, πρέπει να επιλέγουν ρούχα που τους ταιριάζουν! Και χαίρομαι γι αυτό!»

Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σου;

Ετοιμάζω ένα σόου το Φθινόπωρο στην Αθήνα ενώ κάποια σχέδια μου έχουν ήδη ταξιδέψει στο εξωτερικό σε μερικά από τα μεγαλύτερα καταστήματα!»

Βασίλη σε ευχαριστώ πολύ!

«Και εγώ! Να είσαι καλά!»

Info: Gusto Vassilis, Σαλαμίνος 8, Ηράκλειο