Λάτρης του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», ο Ιταλός Νίκολας Τζεντίλε ζει σαν άλλος «Φρόντο Μπάγκινγκς» και έχει βάλει στόχο να δημιουργήσει το προσωπικό του χωριό των χόμπιτ «Σάιρ» μετατρέποντας μία έκταση 20 στρεμμάτων κοντά στην πόλη Κιέτι στην περιφέρεια του Αμπρούτσο σε Μέση Γη, όπως περιγράφεται από τον Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν.

«Αποφάσισα ότι θέλω να ζήσω τη ζωή μου σαν χόμπιτ. Μερικοί πιστεύουν ότι προσπαθώ να ξεφύγω από την πραγματικότητα. Δεν ισχύει», υποστηρίζει ο 37χρονος ζαχαροπλάστης. «Ζω το όνειρό μου, την περιπέτειά μου. Αγοράζοντας αυτό το κομμάτι γης, το παίρνω από μια πραγματικότητα που δεν μου αρέσει και το διαμορφώνω με τον τρόπο που θέλω».

Διάνυσαν πεζή 300 χλμ

Στις 27 Αυγούστου, μαζί με μια παρέα φίλων του, ντυμένοι ξωτικά, νάνοι, χόμπιτ και μάγοι, διάνυσαν πεζή 300 χλμ., μέσα από βουνά και ποτάμια, για να ρίξουν «το δαχτυλίδι» στον κρατήρα του Βεζούβιου. Το ταξίδι τους είχε συμβολικό χαρακτήρα αφού ήθελαν να στείλουν το μήνυμα πως «Η γη απειλείται από τη ρύπανση και την κλιματική αλλαγή, εχθροί τόσο τρομακτικοί όσο ο… Σάουρον, […], και όπως η Μέση Γη του Τόλκιν πρέπει να σωθεί και να προστατευθεί». Τρεις πρωταγωνιστές της ταινίας, ο Ελάιτζα Γουντ («Φρόντο»), ο Μπίλι Μπόιντ («Πίπιν») και ο Σον Όστιν («Σαμ») μαθαίνοντας την ιστορία του ενθουσιάστηκαν, επαίνεσαν τον Τζεντίλε για την «απίστευτη» ιδέα του, την οποία στηρίζουν, ωθώντας κι άλλους να το κάνουν, γεμίζοντας χαρά και συγκίνηση τον Ιταλό.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time