Αν χρησιμοποιήσετε την τουαλέτα, μπορείτε να πληρώνεται τον καφέ σας ή να αγοράσετε μπανάνες σε ένα πανεπιστήμιο της Νότιας Κορέας, όπου τα ανθρώπινα απόβλητα χρησιμοποιούνται για να δώσουν ενέργεια σε ένα κτήριο.

Ο Cho Jae-weon, καθηγητής αστικής και περιβαλλοντικής μηχανικής στο Εθνικό Ινστιτούτο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ulsan (UNIST), σχεδίασε μια φιλική προς το περιβάλλον τουαλέτα συνδεδεμένη με ένα εργαστήριο που χρησιμοποιεί περιττώματα για την παραγωγή βιοαερίου και κοπριάς.

Η τουαλέτα BeeVi - ένας συνδυασμός των λέξεων μέλισσα και όραμα - χρησιμοποιεί μια αντλία κενού για να στείλει κόπρανα σε μια υπόγεια δεξαμενή, μειώνοντας τη χρήση νερού. Εκεί, οι μικροοργανισμοί διασπούν τα απόβλητα σε μεθάνιο, το οποίο γίνεται πηγή ενέργειας για το κτήριο, τροφοδοτώντας μια σόμπα αερίου, λέβητα ζεστού νερού και κυψέλη στερεού οξειδίου.

Ένας μέσος άνθρωπος αφοδεύει περίπου 500 γραμμάρια την ημέρα, το οποίο μπορεί να μετατραπεί σε 50 λίτρα αερίου μεθανίου, δήλωσε ο Cho. Αυτό το αέριο μπορεί να παράγει 0,5kWh ηλεκτρικής ενέργειας ή να χρησιμοποιηθεί για την οδήγηση ενός αυτοκινήτου για περίπου 1,2 χλμ.

Ο Cho έχει επινοήσει ένα εικονικό νόμισμα που ονομάζεται Ggool, που σημαίνει μέλι στα Κορεατικά. Κάθε άτομο που χρησιμοποιεί την οικολογική τουαλέτα κερδίζει 10 Ggool την ημέρα.

Οι μαθητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν το νόμισμα για να αγοράσουν αγαθά στην πανεπιστημιούπολη, από καφέ έως χυλοπίτες, φρούτα και βιβλία. Οι μαθητές μπορούν να παραλάβουν τα προϊόντα που θέλουν σε ένα κατάστημα και να σαρώσουν έναν κωδικό QR για να πληρώσουν με το Ggool.