Η Αστυνομία της Ταϊλάνδης προχώρησε σε μια δημοπρασία για έξι πανάκριβες γάτες που είχαν κατασχεθεί από έφοδο σε σπίτι με ναρκωτικά.

Και τα έξι κατοικίδια ζώα, πέντε από τη ράτσα Scottish Fold και ένα Βεγγάλης, πωλήθηκαν στη Νουτς Πρασοπσίν, η οποία διαχειρίζεται μια σελίδα στο Facebook που ακολουθούν 3 εκατομμύρια λάτρεις της γάτας, οι οποίοι την βοήθησαν να αυξήσει την τιμή στα 100.000 μπατ (3.186 δολάρια).

«Ήμουν πολύ ενθουσιασμένη. Ήλπιζα πάρα πολύ ότι οι γάτες θα καταλήξουν στη φροντίδα μου. Παρακολουθώ την κατάστασή τους από την πρώτη μέρα», είπε στους δημοσιογράφους.

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μετά τη λήξη μίας διορίας 30 ημερών για τον ιδιοκτήτη, ο οποίος παραμένει ελεύθερος, να εμφανιστεί και να διεκδικήσει τις γάτες και να αποδείξει ότι δεν αγοράστηκαν με χρήματα από ναρκωτικά.

tailandi-gates__1_

Οι κατασχεμένες γάτες θα μοιραστούν το νέο τους σπίτι με 20 άλλες γάτες της Nουτς. Ο Πόρνθιπ Τζαμπόνγκ του περιφερειακού συμβουλίου ελέγχου ναρκωτικών είπε ότι οι γάτες είχαν μία σκληρή δοκιμασία και ήταν σημαντικό να δημοπρατηθούν ως ομάδα. «Ζούσαν μαζί και έχουν συνηθίσει η μία την άλλη», είπε. «Αν τους χωρίσουμε, αυτό μπορεί να τους προκαλέσει άγχος ή ψυχολογικές επιπτώσεις».

Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τη δημοπρασία θα κρατηθούν από την αστυνομία ως κατασχεθέν περιουσιακό στοιχείο.