O Deryck Whibley, ο frontman της ροκ μπάντας «Sum 41» και πρώην σύζυγος της Avril Lavigne, νοσηλεύτηκε για περισσότερο από έναν μήνα στο νοσοκομείο, εξαιτίας του εθισμού του στο αλκόολ. Τα όργανα του Καναδού ροκσταρ, τα νεφρά του και το συκώτι του, έχουν καταστραφεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε -σύμφωνα με τη διάγνωση των γιατρών- εάν πιει ακόμα ένα ποτό, αυτό είναι ικανό να τον σκοτώσει.

Θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα στους θαυμαστές του και να τους προειδοποιήσει για τις καταστροφικές συνέπειες του αλκοόλ, ο Whibley ανέβασε τις φωτογραφίες που τον δείχνουν να υποφέρει στο κρεβάτι του νοσοκομείου. Σε ένα συναισθηματικά φορτισμένο μήνυμα που ανέβασε στα social media, o υποψήφιος για Grammy μουσικός έγραψε: «Έπινα πολύ κάθε μέρα. Μέχρι μία βραδιά που ενώ καθόμουν στο σπίτι και σερβίρω στον ευατό μου ακόμα ένα ποτό για να δω μία ταινία, ξαφνικά άρχισα να μη νιώθω καλά» έγραψε ο Whibley και συνέχισε : «Δεν χρειάζεται να πω ότι φοβήθηκα πολύ. Τελικά συνειδητοποίησα ότι δεν μπορώ να πιω πια. Εάν πιω ακόμα ποτό θα πεθάνω».

Μάλιστα, δεν δίστασε να περιγράψει με κάθε λεπτομέρεια τις βασανιστικές ημέρες της νοσηλειας του: « Ήμουν κολλημένος με βελώνες και δεν είχα επαφή με το περιβάλλον για μία εβδομάδα. Μετά επιτέλους ξύπνησα και δεν είχα ιδέα που βρισκόμουν. Η μαμά μου και ο μπαμπάς μου στέκονταν δίπλα μου». Τέλος, ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει να κάνει κάποιου είδους «κύρηγμα», αλλά να δώσει μία «εικόνα» στον κόσμο για τις συνέπειες του αλκόολ.