Ένα βίντεο που δείχνει ένα χταπόδι να χτυπάει έναν άνδρα σε μια παραλία τον περασμένο μήνα στη Δυτική Αυστραλία έγινε viral.

Ο γεωλόγος και συγγραφέας Lance Karlson επρόκειτο να κολυμπήσει κοντά στο θέρετρο όπου εκείνος και η οικογένειά του έμεναν στις 19 Μαρτίου. Μετά από περαιτέρω παρατήρηση, ο Karlson και η 2χρονη κόρη του ανακάλυψαν ότι είδαν ένα χταπόδι.

Τράβηξε ένα βίντεο του πλάσματος που κολυμπάει κοντά του σε ρηχά νερά προτού ξαφνικά εκτοξεύσει τα πλοκάμια του. Στη συνέχεια, αφού μεταφέρθηκαν με την οικογένειά του σε μια σκηνή προστασίας από τον ήλιο, έβαλε γυαλιά και πήγε μόνο στο νερό για να εξερευνήσει τα κοχύλια των καβουριών.

Μόλις κολυμπά, το χταπόδι τον βρήκε ξανά και χρησιμοποίησε τα πλοκάμια του για να του επιτεθεί.

Δηλώσεις


«Τα γυαλιά μου θόλωσαν, το νερό ξαφνικά ήταν σκοτεινό και θυμάμαι να είμαι σοκαρισμένος και μπερδεμένος», δήλωσε ο Karlson στο πρακτορείο ειδήσεων.

Αργότερα ανέβασε το βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το ονόμασε το «θυμωμένο χταπόδι» στο Geographe Bay.

Το χταπόδι άφησε κόκκινα σημάδια στο λαιμό και στο πάνω μέρος του σώματος του Karlson. Αλλά είπε στο Reuters ότι δεν ένιωθε εχθρότητα απέναντι στο ζώο.

Η Δρ. Jennifer Mather, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Lethbridge, η οποία μελετάει χταπόδια εδώ και δεκαετίες, είδε το viral βίντεο και είπε στο CBS News την Παρασκευή ότι από τη στιγμή που ο άντρας πλησίασε ένα «νεκροταφείο» καβουριών, είναι σαφές ότι πλησίασε πολύ κοντά στο καταφύγιο του χταποδιού.

Είπε ότι τα κελύφη των καβουριών ήταν ουσιαστικά ο σωρός των σκουπιδιών. «Είναι πολύ ασυνήθιστο ένα χταπόδι να είναι επιθετικό σαν αυτό…και θα μπορούσατε να το περιγράψετε ως ευερέθιστο ή αντιδραστικό», είπε η Mather. «Ο άντρας δεν κινδύνευε, το χταπόδι απλώς τον προειδοποιούσε».