Οι τίγρεις αφού έφαγαν το γεύμα τους με «γρανίτες» παγωμένων κοτόπουλων λόγω υψηλών θερμοκρασιών θέλησαν να βουτήξουν σε μια πισίνα σε έναν ζωολογικό κήπο της Ταϊλάνδης.

Περίπου 50 από τις μεγάλες γάτες ζουν στον ζωολογικό κήπο Tiger Kingdom στο Τσιάνγκ Μάι, 700 χιλιόμετρα (435 μίλια) βόρεια της Μπανγκόκ, σύμφωνα με τον Πατσχάρα Τσάντεντ, συντονιστή των φροντιστών των αιλουροειδών.

«Οι τίγρεις κάνουν οικονομία στην ενέργειά τους κατά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας ξαπλώνοντας ή προσπαθώντας να ασκηθούν όσο το δυνατόν λιγότερο», δήλωσε ο Πατσχάρα. «Αλλά αν ζεστάνει πολύ για αυτές, θα αρχίσουν να λαχανιάζουν σαν γάτες ή σκύλοι για να αποφύγουν τη θερμοπληξία».

«Παρέχουμε μερικές δραστηριότητες στο νερό ή ένα παιχνίδι για να τους βοηθήσουμε να ρίξουν τη θερμοκρασία τους».

Δύο τίγρεις τσαλαβουτούσαν σε μια πισίνα, ορμώντας σε ένα μάτσο φύλλα που επέπλεαν στο νερό με τη βοήθεια ενός εκπαιδευτή. Δύο φορές την ημέρα τους καλοκαιρινούς μήνες, οι τίγρεις τρέφονται με παγωμένα κοτόπουλα.

Η καυτή περίοδος της Ταϊλάνδης άρχισε στα τέλη Φεβρουαρίου και οι θερμοκρασίες αναμένεται να αυξηθούν έως 35 βαθμούς Κελσίου.