Ο Κινέζος κατασκευαστής επίπλων Χονγκ Τζίνσι δημιούργησε για πρώτη φορά μερικά αγαλματίδια του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σε βουδιστική στάση διαλογισμού.

Έξι μήνες μετά, το χόμπι του Χονγκ μετατράπηκε σε επαγγλεαμτική δραστηριότητα, με εργαστήριο στην πόλη Ντεχουά της επαρχίας Φουτσιάν όπου δημιούργησε την πρώτη παρτίδα 250 αγαλμάτων του Τραμπ ντυμένων με βουδιστικές ρόμπες και τα πόδια σταυρωμένα.

Ο Χονγκ εμπνεύστηκε από την αντίθεση μεταξύ της ηρεμίας του Βουδισμού και του πρώην ηγέτη που είναι γνωστός για τις έντονες εκρήξεις του.
tramp-boudas__1_


«Η παράδοσή μας είναι ότι ένα άτομο που είναι τόσο μεγάλο και επιτυχημένο... πρέπει να αρχίσει να απολαμβάνει τα γηρατειά του και να είναι πιο χαλαρό, αλλά εξακολουθεί να βασανίζεται και να ανησυχεί έχοντας διάφορες επιθυμίες και αβεβαιότητες», δήλωσε ο Χονγκ.

Ο Χονγκ έλαβε παραγγελίες από την Κίνα και το εξωτερικό για 200 από τα αγαλματίδια, τα οποία χρειάστηκαν μληνες για να σχεδιαστούν, κατασκευαστούν και ραφιναριστούν με τη βοήθεια ενός φίλου του Χονγκ που είναι γλύπτης. Μια έκδοση 16 εκατοστών κοστίζει 999 γιουάν (152,22 δολάρια), ενώ ένα άγαλμα 46 εκατοστών κοστίζει 2.0000 γιουάν.

Οι πωλήσεις θα ήταν υψηλότερες, είπε ο Χονγκ, αν δεν εμφανίζονταν πρόχειρες απομιμήσεις «ψεύτικων, αντιγράφων και χαμηλής» σε δημοφιλή κινεζική διαδικτυακή αγορά σε χαμηλότερες φυσικά τιμές.
tramp-boudas__2_

Ο Χονγκ δεν έχει ιδέα αν ο Τραμπ έχει δει τα αγάλματα, αλλά είπε ότι ήταν διατεθειμένος να προσφέρει ένα στον πρώην ηγέτη για να τον βοηθήσει «να ανέβει λίγο ψυχολογικά».

Ο Χονγκ είπε ότι το έργο του τον χαροποίησε ιδιαίτερα και πρότεινε στον Τραμπ να αναζητήσει κάτι παρόμοιο αναζήτηση για ικανοποίηση.

«Ο διαλογισμός είναι μια ματιά μέσα μας, όπου αφήνεσαι και σταματάς να παλεύεις για φήμη και περιουσία», είπε ο Χονγκ. «Στην τρέχουσα κατάσταση του Τραμπ, για να είμαι ειλικρινής, είναι ο πλέον κατάλληλος για να αρχίσει διαλογισμό με αυτόν τον τρόπο».