Η δεύτερη γηραιότερη αρσενική πολική αρκούδα στις Ηνωμένες Πολιτείες πέθανε αφού έζησε περισσότερα από 10 χρόνια πάνω από τον μέσο όρο ζωής για το είδος της.

Ο ζωολογικός και βοτανικός κήπος του Σινσινάτι ανακοίνωσε το Σάββατο ότι η 31χρονη πολική αρκούδα - γνωστή ως «Little One» (ο μικρός) - υποβλήθηκε σε ευθανασία μετά από νεφρική ανεπάρκεια που οδήγησε σε ταχεία επιδείνωση της υγείας και της ποιότητας της ζωής της.

Ο «Little One» γεννήθηκε στον ζωολογικό κήπο του Κλίβελαντ από τους Snowball και Nauyat στις 13 Δεκεμβρίου 1989, αλλά μετακόμισε στον ζωολογικό κήπο του Σινσινάτι το 2007 όπου αγαπήθηκε τόσο από τους φύλακες του ζωολογικού κήπου όσο και από τους επισκέπτες.

Θεωρείται ότι έζησε τόσο πολύ λόγω της περιποίησης που λάμβανε στον ζωολογικό κήπο. Αν και ζευγάρωσε με πολλές αρκούδες δεν είχε απόγονο.

Η πιο πρόσφατη έκθεση της Διεθνούς Ένωσης για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN), σύμφωνα με αξιωματούχους του ζωολογικού κήπου του Σινσινάτι, εκτιμά ότι υπάρχουν μόνο περίπου 26.000 πολικές αρκούδες στην άγρια φύση και κατατάσσει το ζώο ως «ευπαθές είδος, επικαλούμενη την απώλεια του θαλάσσιου πάγου της Αρκτικής που οφείλεται στην κλιματική αλλαγή ως τη σοβαρότερη απειλή».