Το Frost Magical Ice of Siam στην Πατάγια της Ταϊλάνδης προσφέρει την ευκαιρία να ζήσετε το κρύο της Αρκτικής σε μια τροπική χώρα. Οι θερμοκρασίες στο εσωτερικό του Ice Dome είναι -10 βαθμοί Κελσίου, ενώ στο εξωτερικό μέρος οι θερμοκρασίες είναι περίπου 40 βαθμοί υψηλότερες.

Το εσωτερικό τμήμα που ονομάζεται Siam Heaven ή Ice Dome μοιάζει με την Αρκτική με τις θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν και γλυπτά πάγου από πολικές αρκούδες, πιγκουΐνους και ιγκλού, ένα χιονισμένο σπίτι των ανθρώπων Inuit που ζουν στην Αρκτική. Σε θερμοκρασίες -10 βαθμών Κελσίου θα βρείτε επίσης μερικά τυπικά ταϊλανδέζικα αντικείμενα, όπως ένα tuk-tuk γλυπτό από πάγο.

Τα παλ χρώματα που αλλάζουν συνεχώς δημιουργούν μία ιδιαίτερη ατμόσφαιρα στο Ice Dome. Μπορείτε να τραβήξετε διασκεδαστικές φωτογραφίες καθισμένοι σε ένα πάγο tuk-tuk ή ιγκλού ή να ποζάρετε με έναν χιονάνθρωπο. Θέλει ωστόσο προσοχή το περπάτημαστον ολισθηρό πάγο. Απολαύστε δωρεάν αναψυκτικό σε ένα ποτήρι πάγου στο μπαρ.

Πηγαίνετε καλά προετοιμασμένοι με ρούχα για κρύο, αν και στην είσοδο παρέχεται προς ενοικίαση ζεστό χειμερινό παλτό.

Η εξωτερική περιοχή, το δάσος Himmapan

Στον εξωτερικό χώρο θα βρείτε μεγάλα γλυπτά από άμμο, όλα λευκά, έτσι φαίνεται ότι είναι καλυμμένα με χιόνι, καθώς τα φωτίζουν προβολείς.

Η περιοχή που ονομάζεται Himmapan πήρε το όνομά της από το θρυλικό δάσος Himmapan. Στη βουδιστική και ινδουιστική μυθολογία, το δάσος περιβάλλει το όρος Meru, το κέντρο του σύμπαντος. Το δάσος κατοικείται από πολλά πλάσματα, δέντρα και φυτά της μυθολογίας.

Τα ζώα που ζουν εκεί συνδυάζουν χαρακτηριστικά πολλών ζώων, όπως ένα άλογο με το κεφάλι ενός πουλιού και ένα ψάρι με το κεφάλι ενός ελέφαντα. Μερικά από τα μυθολογικά πλάσματα που θα βρείτε είναι ένα ζευγάρι ιπτάμενων ελεφάντων γνωστών ως Karin Puksa και Winged Ghilen και έναν δράκο σαν ζώο με φτερά και πόδια με νύχια.

Οι καρποί του δέντρου Nariphon στο δάσος έχουν σχήμα νεαρής γυναίκας. Άλλα γλυπτά απεικονίζουν χαρακτήρες από την ταϊλανδέζικη λαογραφία και από το Ramayana, ένα διάσημο ταϊλανδέζικο έπος.