Για τέταρτη συνεχή χρονιά, η δημοφιλής ιστοσελίδα Match.com, σε συνεργασία με έγκριτους ανθρωπολόγους και σεξολόγους, πραγματοποίησε τη μελέτη Singles In America, ώστε να τρυπώσει στις κρεβατοκάμαρες των απανταχού εργένηδων στις ΗΠΑ και να αποκαλύψει τις σεξουαλικές τους συνήθειες.

Στη μελέτη συμμετείχαν 5.329 άτομα ηλικίας 18 έως 70 ετών και αυτό που ξεχώρισε ήταν ότι το 60% από αυτούς δήλωσε πως δε θεωρεί πως κάνει αρκετό σεξ.

Η μελέτη υπογραμμίζει μια αντίφαση μεταξύ της επιθυμίας των ελεύθερων γυναικών για σεξ και της προθυμίας τους να το κυνηγήσουν. Το 58% των γυναικών θέλει να κάνει περισσότερο σεξ φέτος σε σύγκριση με πέρυσι, όμως, μόνο το 8% από αυτές φάνηκε να πιστεύει πως είναι σωστό να κάνει σεξ με έναν άνδρα από το πρώτο ραντεβού (το αντίστοιχο ποσοστό για τους άνδρες ήταν 37%).

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η τάση αυτή πηγάζει από τους φόβους των γυναικών για την κοινωνική τους εικόνα, αλλά και από την πεποίθηση ότι η εμπειρία δεν θα αποδειχθεί αρκετά ικανοποιητική.

Αυτό δεν φαίνεται να βγαίνει σε κακό στις γυναίκες, καθώς το 74% των συμμετεχόντων ανδρών δήλωσε πως δεν θα ήθελε να βγαίνει με μια γυναίκα που έχει αλλάξει περισσότερους ερωτικούς συντρόφους απ” ότι εκείνοι.

Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν επίσης ότι μόνο το 44% των εργένηδων – άνδρες και γυναίκες – φτάνει σε οργασμό σχεδόν σε κάθε σεξουαλική επαφή.

Σε κάτι που συμφώνησαν τα δύο φύλα ήταν η επιθυμητή συχνότητα του σεξ. Το 65% των ανδρών και το 69% των γυναικών δήλωσε πως η ιδανική συχνότητα είναι 2 με 3 φορές την εβδομάδα, κατά προτίμηση γύρω στις 10 το βράδυ. Μόλις το 15% των ανδρών και το 12% των γυναικών δήλωσε πως θα ήθελε να κάνει σεξ κάθε μέρα.

Τι συμβαίνει, όμως, με το περιστασιακό σεξ και τις πιθανότητες να εξελιχθεί σε σχέση; Πρόκειται για ένα ακόμη καυτό ερώτημα στο οποίο απάντησαν οι εργένηδες Αμερικανοί. Περίπου το ένα τρίτο από αυτούς δήλωσε πως το σεξ της μιας βραδιάς τους έχει οδηγήσει τελικά σε σχέση κάποια στιγμή στη ζωή τους.

Όσον αφορά το πρώτο ραντεβού, φαίνεται πως οι άνδρες το παίρνουν περισσότερο στα σοβαρά από τις γυναίκες, καθώς το 56% των συμμετεχόντων δήλωσε πως έχει φανταστεί τη ζωή του στο μέλλον με μια συγκεκριμένη γυναίκα από το πρώτο κιόλας ραντεβού. Το αντίστοιχο ποσοστό για τις γυναίκες ήταν 48%. 

Πηγή: onmed.gr