Ένας άγνωστος αριθμός μικρών κροκοδείλων του Νείλου δραπέτευσε από ένα αγρόκτημα αναπαραγωγής στην επαρχία του Δυτικού Ακρωτηρίου της Νότιας Αφρικής.

Έχουν πιαστεί 26 ερπετά, αλλά οι αξιωματούχοι παραδέχτηκαν ότι δεν ξέρουν πόσα ακόμη κυκλοφορούν ελεύθερα. Πιστεύεται ότι οι κροκόδειλοι διέφυγαν μέσω σπασμένου φράχτη σε ένα αγρόκτημα αναπαραγωγής έξω από το Μπονιβάλε και έφτασαν στον ποταμό Μπρι.

Οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν από τις αρχές να προσέχουν και να μην τους πλησιάσουν.

«Είναι πολύ επικίνδυνα. Πρόκειται για άγρια ζώα, παρόλο που ζούσαν σε αιχμαλωσία», δήλωσε ο Πέτρο βαν Ριν, εκπρόσωπος της περιβαλλοντικής υπηρεσίας, CapeNature.

«Οι άνθρωποι δεν πρέπει να τους πλησιάσουν και να μείνουν μακριά από το ποτάμι μέχρι να πιαστούν όλοι».

Οι κροκόδειλοι, που πιστεύεται ότι έχουν μήκος έως 1,5 μέτρο, διέφυγαν την Τετάρτη 3 Μαρτίου. Η εκτροφή τους γίνεται κυρίως για δερμάτινα προϊόντα και οι κροκόδειλοι του γλυκού νερού έχουν μέσο μήκος 5 μέτρων, με τα ενήλικα αρσενικά να ζυγίζουν περισσότερο από μισό τόνο.

Η αστυνομία έχει δημιουργήσει μια ειδική ομάδα για την παρακολούθηση των κροκοδείλων και έχει βάλει δολώματα σε κλουβιά κατά μήκος της όχθης του ποταμού, ανακοίνωσε η CapeNature, ενώ στο κυνήγι συμμετέχουν και γαικτήμονες της περιοχής.