Καθώς τα εστιατόρια της Νέας Υόρκης άνοιξαν ξανά τις εσωτερικές τραπεζαρίες τους με χωρητικότητα έως 35%, το εστιατόριο Peter Luger Steak House και το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων Madame Tussauds της Νέας Υόρκης ένωσαν τις δυνάμεις του για να καλωσορίσουν τους επισκέπτες με έναν διασκεδαστικό τρόπο ενώ ταυτόχρονα εφαρμόζουν τους κανόνες κοινωνικής απόστασης.

Τα κέρινα ομοιώματα της Όντρεϊ Χέρμπορν, ντυμένη βάσει του χαρακτήρα της Χόλι Γκολάιτλι στην ταινία «Πρωινό στο Τίφανι» να κάθεται σε ένα τραπέζι μπροστά από ένα μαρτίνι, και ο Τζον Χαμ, ντυμένος βάσει του Ντον Ντάπερ στην ταινία «Mad Men» κρατώντας ένα κλασικό κοκτέιλ, χαιρέτισαν τους πελάτες, ενώ οι σερβιτόροι έσπευσαν να σερβίρουν τα πιάτα με τις μπριζόλες.

Επίσης ένας πελάτης μπορεί να δειπνήσει έχοντας στο διπλανό τραπέζι τον δημοφιλή στην Αμερική Τζέιμς Τόμας Φάλον που είναι τηλεπαρουσιαστής, τραγουδιστής, συγγραφέας και παραγωγός.

Η πανδημία έπληξε ιδιαίτερα τη Νέα Υόρκη, όπου, σύμφωνα με την National Restaurant Association, τα εστιατόρια αντιπροσώπευαν το 9% της απασχόλησης στην πολιτεία το 2019 και είχαν 51,6 δισ. δολ. τζίρο το 2018.

«Ήταν δύσκολο», είπε ο Μάικλ Κόστα, διευθυντής στο Peter Luger’s Brooklyn steakhouse. «Θα προσαρμοστούμε σε αυτό που συμβαίνει. Αυτήν τη στιγμή θα πάρουμε ό, τι μας δίνουν, 25 είναι καλά, 35, ό,τι θέλουν να μας δώσουν επειδή πιάσαμε πάτο, αλλά θα επιβιώσουμε», πρόσθεσε ο Κόστα.

Τα κέρινα ομοιώματα τοποθετήθηκαν την περασμένη Πέμπτη και θα παραμείνουν στο Peter Luger Steak House έως τη Δευτέρα 1 Μαρτίου.