Μικρά αριστουργήματα φτιάχνει ένας μετανάστης «ζωγράφος» της πίτσας σε εστιατόριο της Γερμανίας, καθώς ζωγραφίζει στη ζύμη τον Λευκό Πύργο, καρδιές, λουλούδια και ό,τι ζητούν οι πελάτες του. Ο 39χρονος Γιώργος Ζαχόπουλος εργάζεται σε πιτσαρία στη Γερμανία και κέρδισε τον τίτλο του «μάγου της πίτσας» από τους φίλους του, καθώς οι πίτσες του δεν είναι μόνο νόστιμες, αλλά και μικρά έργα τέχνης. Για την κατασκευή τους χρησιμοποιεί δύο ειδών κασέρια, φυτικό μελάνι και σχεδιάζει πάνω στο ζυμάρι πριν από το ψήσιμο.



Οι καλλιτεχνικές ανησυχίες του ήρθαν στην επιφάνεια όταν είδε ένα μικρό κορίτσι να ζωγραφίζει την πίτσα της. «Ένα απόγευμα στην πιτσαρία, μου τράβηξε την προσοχή ένα κοριτσάκι, που πήρε τους μαρκαδόρους της και άρχισε να σχεδιάζει πάνω στο ψημένο ζυμάρι. Η σκηνή αυτή με ενέπνευσε και πήρα την απόφαση να φτιάχνω σκίτσα στις πίτσες», είπε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο 39χρονος από την Καβάλα.

Χρειάστηκε αρκετή προσπάθεια μέχρι να πετύχει τα σκίτσα. Στην αρχή ξεκίνησε με απλές κατασκευές και προσπαθούσε να πετύχει τη σωστή σύσταση στο ζυμάρι προκειμένου να είναι ελαστικό και να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως «καμβάς». «Μπορώ να αποτυπώσω στο ζυμάρι όποιο σχέδιο βάλω στο μυαλό μου, χωρίς πατρόν, απευθείας με το χέρι και πάντα χρησιμοποιώντας το ίδιο αλεύρι», ανέφερε ο Γιώργος Ζαχόπουλος.

Σήμερα μπορεί να φτιάξει μία πίτσα με σκίτσο μέσα σε 20 λεπτά και σε ένα λεπτό είναι σε θέση να έχει έτοιμες 10 ζύμες. Επίσης, ανοίγει φύλλο στον αέρα με κλειστά μάτια. Οι πελάτες του επιλέγουν τις συγκεκριμένες πίτσες προκειμένου να κάνουν έκπληξη σε αγαπημένα πρόσωπά τους ή να περάσουν κάποιο μήνυμα. Αρκετοί πελάτες είναι από τη Θεσσαλονίκη και ζητούν σύμβολα της πόλης, όπως τον Λευκό Πύργο, την Καμάρα και τον Δικέφαλο Αετό.

«Πρόσφατα έφτιαξα μια πίτσα με βέρες κι ένα λουλούδι ζωγραφισμένο, που ήταν πρόταση γάμου. Στέλνουν επίσης μηνύματα με αγκαλιές, πίτσα σε σχήμα καρδιάς και το σήμα της αγαπημένης τους ομάδας», εξήγησε ο 39χρονος.

Ο «καλλιτέχνης» της πίτσας ξεκίνησε να εργάζεται στο χώρο της εστίασης από το 2013 όταν μετακόμισε στη Γερμανία. Το όνειρό του είναι να καταφέρει να φτιάξει τη μεγαλύτερη στρογγυλή πίτσα στον κόσμο.