Στους περισσότερους ανθρώπους αρέσουν τα ταξίδια, αλλά πολλοί δεν ασχολούνται ιδιαιτέρως με το κατάλυμα στο οποίο θα μείνουν. Αυτό που ενδιαφέρει, συνήθως, είναι να είναι καθαρό, κοντά σε μέρη που θέλουν να επισκεφτούν και, φυσικά, όσο πιο οικονομικό γίνεται.

Υπάρχουν, όμως, ορισμένα ξενοδοχεία σε αυτό τον κόσμο, που από μόνα τους αποτελούν πόλο έλξης τουριστών, αφού προσφέρουν μία απίστευτη εμπειρία διεγείροντας πολλές φορές τις αισθήσεις του εκάστοτε επισκέπτη και δημιουργώντας πρωτόγνωρα συναισθήματα για ξενοδοχείο.


Όπως γίνεται, λοιπόν, αντιληπτό δε θα αναφερθούμε σε απλά ξενοδοχεία, αλλά σε μερικά περίεργα ξενοδοχεία, που απευθύνονται σε επισκέπτες με… ιδιαίτερα γούστα!

1. Kakslauttanen Arctic Resort
Το Kakslauttanen Arctic Resort είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ξενοδοχεία της Φινλανδίας, στο οποίο οι επισκέπτες μπορούν να μείνουν με την άνεσή τους σε… ένα ιγκλού! Το συγκεκριμένο κατάλυμα βρίσκεται 150 μίλια βόρεια του Αρκτικού κύκλου, όπου όπως είναι φυσικό ο καιρός είναι κάπως κρύος. Εκεί έχουν δημιουργηθεί μικρά δωμάτια – ιγκλού με γυάλινο θόλο για να βλέπεις τον υπέροχο ουρανό και, εννοείται, το φυσικό φαινόμενο της aurora borealis.


2. Giraffe Manor Hotel
Το Giraffe Manor Hotel είναι αδιαμφισβήτητα ένα ιδιαίτερο ξενοδοχείο στην Κένυα, το οποίο προορίζεται για ζωόφιλους/-ες και, ειδικά, όσους και όσες αγαπούν τις καμηλοπαρδάλεις. Η συγκεκριμένη έπαυλη – ξενοδοχείο αποτελείται από 12 δωμάτια και μαθαίνει στους φιλοξενούμενους πώς να ταΐζουν μία καμηλοπάρδαλη.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το Giraffe Manor Hotel χτίστηκε το 1932 και, πλέον, φιλοξενεί μία αγέλη από καμηλοπαρδάλεις, οι οποίες είναι υπό εξαφάνιση. Έτσι, κάθε δωμάτιο είναι εφοδιασμένο με κατάλληλη ζωοτροφή, έτσι ώστε όταν επισκέπτεται μία καμηλοπάρδαλη το χώρο να… της δίνει ο εκάστοτε καλεσμένος ή καλεσμένη ένα σνακ!


3. Hotel Palacio de Sal, Bolivia
Το Hotel Palacio de Salt ή Salt Hotel ή Ξενοδοχείο από αλάτι στη Βολιβία είναι ένα ξενοδοχείο που είναι όντως φτιαγμένο από αλάτι. Από τους τοίχους μέχρι και τα κρεβάτια, λοιπόν, όλα είναι δημιουργημένα από αλάτι και ας μην τους φαίνεται.

Μεταξύ πολλών υπηρεσιών που προσφέρονται στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο για τους λάτρεις του αλμυρού (see what i did there?) είναι οι υπηρεσίες σπα και μία ειδική ξενάγηση στο μεγαλύτερο δωμάτιο του κόσμου, το οποίο είναι φτιαγμένο από αλάτι, το Salar de Uyuni.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Anna Ivva (@anna_ivva)


Πηγή: neolaia.gr