Αυτό είναι ένα έρημο χωριό, το οποίο κατοικείται σχεδόν αποκλειστικά από δεκάδες κούκλες, που φτιάχτηκαν στη μνήμη των ανθρώπων που κάποτε ζούσαν εκεί. Αγρότες, ταχυδρόμοι, δάσκαλοι, αστυνομικοί, είναι τώρα στωικοί γείτονες που δημιουργήθηκαν από μία μοναδική και ακούραστη κάτοικο που αρνείται να αφήσει τους ανθρώπους της να ξεχαστούν στη λήθη.

Ένας ταξιδιώτης βρέθηκε να περιπλανιέται σε ένα εγκαταλελειμμένο χωριό της Ιαπωνίας που o πληθυσμός του αποτελείται από… σκιάχτρα.

Ο 36χρονος Νόρμαν Νακαμούρα ταξιδεύει στην Ιαπωνία αναζητώντας μοναδικά και κρυμμένα μέρη αυτής της χώρας.

Στον δρόμο του για το χωριό Ναγκόρο, στην περιοχή Σικόκου, ο Νόρμαν βρέθηκε κάπου, που με μία πρώτη ματιά, φαινόταν σαν μία ήσυχη και πυκνοκατοικημένη κοινότητα.

Ωστόσο, παρατηρώντας προσεκτικότερα, ο ταξιδιώτης συνειδητοποίησε ότι ήταν ένας από τους ελάχιστους ζωντανούς ανθρώπους σε ολόκληρο το χωριό, καθώς όλος ο πληθυσμός του αποτελείται από ανατριχιαστικές κούκλες.

Όλοι οι «άνθρωποι» του χωριού δημιουργήθηκαν από την μία και μοναδική κάτοικο, την Τσουκίμι Αγιάνο, στη μνήμη των ανθρώπων που κάποτε ζούσαν στην ξεχασμένη και έρημη σήμερα κοινότητα.