Βαρύ είναι το τίμημα που πληρώνει η Ευρώπη εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού, με τα κρούσματα και τους θανάτους, όλο και να αυξάνονται.

Οι κυβερνήσεις λαμβάνουν όλο και αυστηρότερα μέτρα για να περιοριστεί η εξάπλωση του φονικού ιού, ενώ οι ειδικοί επιμένουν στην τήρηση των μέτρων και κυρίως την τήρηση των απαραίτητων αποστάσεων και την χρήση μάσκας.

Ενας οίκος ευγηρίας στην Ιταλία βρήκε τρόπο ώστε να μπορέσουν οι ηλικιωμένοι να αγκαλιάσουν τους αγαπημένους τους εν μέσω πανδημίας.  



Συγκεκριμένα, στο γηροκομείο Domenico Sartor στη Βενετία δημιουργήθηκε ένα δωμάτιο για τους ενοίκους του αφιερωμένο στην «αγκαλιά», έτσι ώστε να μπορούν να αγκαλιάσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα μέσα στην πανδημία.

Ο οίκος ευγηρίας έχει εγκαταστήσει μια ειδική κουρτίνα, κατασκευασμένη από μαλακό διαφανές πλαστικό, καθιστώντας τις αγκαλιές δυνατές κατά τη διάρκεια μιας πολύ μοναχικής περιόδου.

Η διοίκηση του γηροκομείου υποστηρίζει ότι η σωματική επαφή με τα μέλη της οικογένειας βοηθά τους ηλικιωμένους να έχουν ψυχική και συναισθηματική ευεξία.