Νωρίτερα από ποτέ έκαναν φέτος την εμφάνιση τους στους φούρνους της Θεσσαλονίκης τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες, σε μία προσπάθεια των αρτοποιών να γλυκάνουν και παράλληλα να δελεάσουν τους καταναλωτές, στη σκιά της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι καταναλωτές φαίνεται να δίνουν από τώρα «ψήφο εμπιστοσύνης» στις χριστουγεννιάτικες γεύσεις, σύμφωνα με την πρόεδρο του σωματείου αρτοποιών Θεσσαλονίκης «Ο Προφήτης Ηλίας», Έλσα Κουκουμέρια.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM», η κ. Κουκουμέρια ανέφερε πως οι επαγγελματίες αρτοποιοί αποφάσισαν να βγάλουν φέτος νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά στην αγορά τα χριστουγεννιάτικα γλυκά.

«Ζούμε περίεργες εποχές με την πανδημία του κορονοϊού. Λίγο η αναδουλειά στα αρτοποιεία, λίγο οι δυσκολίες για όλο τον κόσμο, "γεννάνε" τις διαθέσεις. Από την πλευρά μας, προσπαθούμε να κινήσουμε την αγορά», εξήγησε.