Με κομμένη την ανάσα παρακολούθησαν εκατομμύρια άνθρωποι μέσω του YouTube το απίστευτο εγχείρημα του Ντέιβιντ Μπλέιν να πετάξει στον αέρα πάνω από την έρημο της Αριζόνα κρατώντας μπαλόνια με ήλιο!

Δοκιμάζοντας γι’ άλλη μια φορά τα όριά του ο επονομαζόμενος «μάγος της αντοχής» κρατιόταν από 52 μεγάλα μπαλόνια κατασκευασμένα από latex και ειδικά σχεδιασμένα να αντέχουν το βάρος του, ενώ κάμερες κατέγραφαν το εγχείρημά του. «Είναι μαγικό. Νιώθω σαν να επιπλέω στον αέρα», είπε στους συνεργάτες του, που βρίσκονταν στο έδαφος στο Πέιτζ της Αριζόνα.

Ο Μπλέιν σχεδίαζε αρχικά το εγχείρημά του υπό τον τίτλο “Ascension” (δηλαδή «ανάληψη») στη Νέα Υόρκη, αλλά λόγω ανησυχιών για τους ισχυρούς ανέμους εκεί, επέλεξε τελικά την Αριζόνα. Όπως είπε, εμπνεύστηκε το τόλμημά του από την ταινία “The Red Balloon”  του 1956, αν και σε πολλούς θύμισε την κωμική δραματική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων της Pixar, «Ψηλά στον Ουρανό».

Παρούσα στη διάρκεια του εγχειρήματος ήταν και η κόρη του 47χρονου «μάγου», Nτέσα. «Σ’ αγαπώ» της είπε, καθώς της παρέδιδε το πρώτο από τα έρματα την ώρα που ανυψωνόταν στον ουρανό. Ο Μπλέιν έριξε κι άλλα έρματα σε διάστημα μισής ώρας ανεβαίνοντας ολοένα και ψηλότερα μέχρι που έφθασε σε ύψος περίπου οκτώ χιλιομέτρων από το έδαφος. Οι συνεργάτες του μιλούσαν στη διάρκεια της ζωντανής αναμετάδοσης του εγχειρήματος για τους κινδύνους μιας ανόδου σε μεγάλο υψόμετρο, όπως η έλλειψη οξυγόνου και οι χαμηλές θερμοκρασίες. Τελικά ο Μπλέιν ολοκλήρωσε το ριψοκίνδυνο τόλμημά του αφήνοντας τα μπαλόνια και επιστρέφοντας με αλεξίπτωτο στη γη. «Για σένα το έκανα», είπε στην κόρη του μόλις πάτησαν τα πόδια του στο έδαφος. Και λίγο αργότερα πρόσθεσε: «Ήταν απίστευτο»!