Ένας εγκληματίας από το Long Island της Νέας Υόρκης, προσπάθησε να προσποιηθεί τον θάνατό του για να αποφύγει την φυλακή, αλλά το ψεύτικο πιστοποιητικό θανάτου που κατέθεσε ο δικηγόρος του είχε ένα λάθος που τον πρόδωσε, όπως αναφέρουν οι κατήγοροι. Προσέθεσε έτσι και την κατηγορία της απάτης στο κατηγορητήριο.
Το λάθος ήταν τυπογραφικό! Έτσι ο 25χρονος αντιμετωπίζει τώρα την ποινή φυλάκισης μέχρι και 4 έτη, επιπρόσθετα από τις κατηγορίες για κατοχή κλεμμένου αυτοκινήτου και για απόπειρα κλοπής του περιεχομένου ενός μεγάλου φορτηγού, κάτι που προσπάθησε να αποφύγει.

Τον περασμένο Οκτώβριο είχε προγραμματιστεί να περάσει έναν χρόνο στην φυλακή, αλλά ο 25χρονος έφυγε από την πολιτεία, προσπαθώντας να πείσει τον τότε δικηγόρο του αλλά και τους δικαστές ότι αυτοκτόνησε. Έδωσε μάλιστα στην αρραβωνιαστικιά του και ένα πιστοποιητικό θανάτου για να το παραδώσει στον δικηγόρο του.

Το πιστοποιητικό με μια πρώτη ματιά έμοιαζε γνήσιο, αλλά υπήρχε ένα πρόβλημα: η λέξη Registry είναι γραφτεί Regsitry. Εκτός αυτού υποψίες κίνησαν το μέγεθος και το είδος της γραμματοσειράς. Το αληθινό New Jersey Department of Health, Vital Statistics and Registry, επιβεβαίωσε πως το πιστοποιητικό θανάτου του 25χρονου ήταν ψεύτικο.


Ήταν ζωντανός αλλά όχι και ελεύθερος. Είχε συλληφθεί στην Φιλαδέλφεια επειδή χρησιμοποίησε ψεύτικη ταυτότητα και καταδικάστηκε τον περασμένο Ιανουάριο σε έναν χρόνο σε φυλακή της Πενσυλβάνια. Όταν εκτίσει την ποινή, θα μεταφερθεί στην πολιτεία της Νέας Υόρκης για να δικαστεί ξανά.