Σάλο προκάλεσαν οι δηλώσεις του δημάρχου της πόλης Οσάκα στην Ιαπωνία που πρότεινε στους άνδρες να κάνουν τα ψώνια του σούπερ μάρκετ επειδή οι γυναίκες είναι αναποφάσιστες.

Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω του κοροναϊού και η κυβέρνηση έχει ζητήσει από τους κατοίκους σε ορισμένες περιοχές να ψωνίζουν λιγότερο συχνά και να στέλνουν μόνο ένα μέλος της οικογένειας στο σούπερ μάρκετ.

Ο Ιχίρο Ματσούι, δήμαρχος της Οσάκα, είπε στους δημοσιογράφους  ότι οι άνδρες πρέπει να πηγαίνουν στα σούπερ μάρκετ, γιατί οι γυναίκες «χρειάζονται πολύ χρόνο καθώς κάνουν βόλτες στους διαδρόμους και διστάζουν να πάρουν το ένα προϊόν ή το άλλο» ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

«Οι άνδρες μπορούν να βρουν τα πράγματα που τους έχουν γράψει να πάρουν και να φύγουν, γι’ αυτό νομίζω ότι είναι καλύτερο να πηγαίνουν αυτοί για ψώνια, αποφεύγοντας την ανθρώπινη επαφή» πρόσθεσε ο 56χρονος. Μάλιστα όταν αμφισβητήθηκε από έναν δημοσιογράφο, δήλωσε πως τα σχόλιά του μπορεί να παρεξηγηθούν.

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης καταδίκασαν τα λεγόμενά του με έναν χρήστη του Twitter να τον κατηγορεί πως «δεν σέβεται τις γυναίκες και τους άνδρες».

Σημειώνεται πως παρά τον υψηλό μορφωμένο γυναικείο πληθυσμό της, η Ιαπωνία βρίσκεται στην 121η από τις 153 χώρες στο δείκτη χάσματος των δύο φύλων του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ το 2020.