Ενώ στην Ελλάδα δημιουργούνται λέσχες καπνιστών για τους θεριακλήδες, που δοκιμάζονται από τον αντικαπνιστικό νόμο, στις Βρυξέλλες ένας Έλληνας έχει ως προτεραιότητα να λύσει το πρόβλημα με τα αποτσίγαρα στους δρόμους του δήμου του.

Ο λόγος για τον δήμαρχο των Ιξελλών (περιφέρειας των Βρυξελλών), Χρήστο Δουλκερίδη, που επιβάλλει πρόστιμα από 80 έως 200 ευρώ σε πολίτες που πετούν στο δρόμο αποτσίγαρα αλλά και σκουπίδια.

Οι πολίτες, όπως είπε ο δήμαρχος διαμαρτύρονται για τα αποτσίγαρα και τα σκουπίδια στα πάρκα και στους δρόμους όμως έχει διαπιστωθεί πως οι ίδιοι είναι αυτοί οι οποίοι πετούν κάτω τις γόπες και έτσι αποφάσισε να τους επιβάλει πρόστιμο.

Κάθε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα πρέπει να έχει απ΄έξω ένα μεγάλο τασάκι για να σβήνουν εκεί οι πολίτες τα τσιγάρα τους ενώ παράλληλα ο δήμος θα τους παραχωρεί ένα ειδικό κουτάκι για τα αποτσίγαρα.

Μιλώντας σε εκπομπή της ΕΡΤ ο δήμαρχος επεσήμανε «ξεκινήσαμε με συμβουλές να εξηγήσουμε στους πολίτες πως υπάρχει πρόβλημα όταν καθένας πετάει τα τσιγάρα του στον δρόμο. Μετά από μία περίοδο προειδοποιήσεων θα έρθουν και τα πρόστιμα για τις παραβάσεις».